Van villanyunk!!! (még nincs, de papíron van!!!)


Ha most összefüggéstelen lesz amit írok, ne csodálkozzatok, ez gyakran előfordul (én szenilitásnak tudom be)…. de most azonban még inkább mert izgulok és örvendek 😀  Szóval  Mától kezdve van villanyunk! Igaz, hogy még nincs villanyunk… de papíron van 😀 És most innen 2-15 nap a beszerelés.

Hogy egy kis útmutatót adjak azoknak akik eset hasonló cipőben járnak: ha lehetőség van ONLINE vagy TELEFONOS ügyintézésre, Spanyolországban élni kell a lehetőséggel.  Eddig az a tapasztalatunk, hogy MINDENT könnyebb elintézni online mintsem hivatalból hivatalba jönni menni. Most is egy cédulát kellett beszerezzünk, az úgynevezett “Certificado De Instalation Electica En Baja Tension Para Una Instalation Receptora Especifica” amit a villanyszerelő állított ki, ehhez meg a személyi adatok kellettek illetve az ingatlan adatai. Ezzel a papírral a kezében hívta fel Zember a villamosműveket és kezdődött el az amúgy egyszerű folyamat, hogy leszerzendője az áramit. Mindenféle adatot ismét be kellett diktálni, (kataszteri szám, személyes adatok, bankszámla dolgok stb), ellenőriztek ezt meg azt itt meg ott, de percek alatt lezajlott az egész, megkaptuk a referencia számot amit ismét a villanyszerelőnek kell a tudomására hozni, és innen most meg kell várni az aktuális beszerelés megtörténését.

Ha a “normális” ügyintézés vonalon haladunk, akkor még 3-4 cédulát kellett volna beszerezni, polgármesteri hivataltól, innen meg onnan. Ne kérdezzétek MIÉRT nem kellenek ezek online, de nem kellenek.

Ugyanez a helyzet, ha mondjuk telefonkártyát akarsz megvenni. Például MI a személyivel nem vásárolhatunk a boltban telefon kártyát, mert ott olyan hivatalos személyit kérnek amin van aláírás. A román személyiken meg nincs, a jogosítványt nem fogadják el, és bár SEHOL se kell az útlevél, a telefonkártya vásárláshoz például KELL… ha a boltba mész vásárolni. Ezt nem csak egy cég kéri hanem az összes. Ennek ellenére, van saját névre vásárolt telefon kártyánk, szerződésünk mindkettőnknek, és mindent online intéztünk el. Ide csak a bizonyos NIE szám kell illetve a személyiről egy másolat, amit elfogadnak és amivel senkinek semmi baja nincs.

A spanyol bürokráciának a csúcspontjai ezek… mert nyilván nem a telefonos cégek találták ki ezt…  és az is teljesen furcsa, hogy a román személyivel (amin nincs aláírás) simán elintézel mindent, rezidenciát meg egyszerűen bármit amire szükséged van…. kivétel a telefon szolgáltatást 😀

Hogy további jó hírekkel szolgálhatok:

  • holnap reggel nyolcra a lakásnál kell lenni (baszki micsoda hajnali órák :D) és jön a villanyszerelő felszerelni a dobozt vagy mit 😀
  • a beszerelési díj 278 euró (ezt a villamosműveknek kell fizetni), de megkérdezték ha nem akarjuk részletre 😀 … és megegyeztünk, hogy havonta 50 eurót fizetünk ki amíg letudjuk a beszerelési díjat! Ez óriási nagy segítség nekünk, főleg, hogy most mindenféle kiadás egyszerre zúdul a nyakunkba!.

Azt hiszem megtört a jég 😀

Tovább is van....

Micsoda idióták :D

Mifelénk

Szezont a fazonnal…

2 Comments

Comments are closed here.

Belépés

Archivum

Kategóriák

  • Filmek (48)
  • Fotó (33)
  • Helyek, Tájak (40)
  • Idiocracy (21)
  • Interweb (5)
  • Muzsika (37)
  • Világvége (19)
  • Visszaköszön a múlt (1)