Mit tudnak ezek csinálni???

és felteszem a költői kérdést is: MIÉRT kell mindig legalább  egy idióta szomszéd legyen minden lakóközösségben???

Naponta csak ámulunk és csodálkozunk, hogy mi a fészkes fenét csinálhatnak a közvetlen szomszédaink, mert olyan nagy a mozgás náluk, mintha legalább is átrendeznék a házat. 2x. Feltételezzük, hogy valami asztal/szék/ágy húzogatásról lehet szó… de mivel nem látunk be, így csak találgatunk, hogy mi lehet. Elképesztően zajosak és jó sokáig tologatják a bútorokat. E mellett még énekelnek (Megasztár és X Faktor) az apa meg óbégatva imádkozik, (Miluieste) de teljesen összefüggéstelen időközökben, nem tudjuk miféle holdkalendárium alapján… Olyan is van, hogy heves veszekedést követ ima, de olyan is, hogy a leányzó (X Faktor) óbégatós éneklése után hirtelen kezdődik a mormogás… A FENE tudja, de tényleg jó lenne ha elmennének a picsába innen s valami rém csendes és nyugis, normális szomszéd költözne be. Ja arról nem is szólok, hogy nem tudják az ajtókat becsukni (csak bevágni) az ablakokat is háromszor csapják be (most meg a sok ajtó csapkodás után nekifogtak megint óbégatni).

Azt még csak reméljük, hogy ez a hálószoba (ami nekünk majd átvedlik nappaliba…) a legzajosabb, és lakás hátsó része csendes.   Ebben a szobában lesz hely a megfelelően vastag hangszigetelésre, szóval úgy 2-3 éven belül ezek a durva hangok talán nem hallatszanak át majd ennyire…Azonban az ami a mi fő hálószobánk lesz, nem elég nagy a vastag hangszigetelésre, csak a vékonyabbra…

Még mindig tanulmányozom a hangszigetelés titkait… mert ahogy mélyed bele az ember derül ki, hogy nagyon sok van. Mondhatni “tiszta szerencse”, hogy csórók vagyunk és nincs pénzük, mert már lehet megvettem volna 2-3 féle anyagot ami végül is teljesen felesleges… (arról most ne beszéljünk, hogy a megfelelő mennyiségű pénzzel nem is kéne ilyen lyukas lakásban laknom, hanem lehetne mondjuk házam…vagy épp alkalmazhatnák egy szakértőt aki megcsinálja helyettem… nézzük mindennek a jó oldalát ugyebár)….  csak a “kék gipszkarton” az ami egyelőre le van szögezve, hogy jó lesz…. az állítólag hangszigetelő. Majd ha meglesz, beszámolok arról, hogy megérte vagy csak feleslegesen dobtuk ki a pénzt az egészre mert szart sem ér… Végül is még mindig megvan az az opció, hogy megvegyük a szomszédok lakásokat (mindkét oldalon), a levegő meg jó hangszigetelő… esetleg befújjuk a két szomszéd lakást pur habbal a biztonság kedvéért. (ja… a teljes hangszigetelés érdekében jó lenne az alattunk levő lakásokat is megvenni, és ha már ennyire jutottunk, miért ne vegyük meg az egész tömbházat??? Micsoda nagy teraszunk lehetne a tetőn…És akkor végre csend lesz. Vagy elköltözünk a világ végére egy lakatlan és madár nélküli szigetre. Oké… tudom már. veszek egy hangtompítós fülhallgatót.