Mit tudnak ezek csinálni???


és felteszem a költői kérdést is: MIÉRT kell mindig legalább  egy idióta szomszéd legyen minden lakóközösségben???

Naponta csak ámulunk és csodálkozunk, hogy mi a fészkes fenét csinálhatnak a közvetlen szomszédaink, mert olyan nagy a mozgás náluk, mintha legalább is átrendeznék a házat. 2x. Feltételezzük, hogy valami asztal/szék/ágy húzogatásról lehet szó… de mivel nem látunk be, így csak találgatunk, hogy mi lehet. Elképesztően zajosak és jó sokáig tologatják a bútorokat. E mellett még énekelnek (Megasztár és X Faktor) az apa meg óbégatva imádkozik, (Miluieste) de teljesen összefüggéstelen időközökben, nem tudjuk miféle holdkalendárium alapján… Olyan is van, hogy heves veszekedést követ ima, de olyan is, hogy a leányzó (X Faktor) óbégatós éneklése után hirtelen kezdődik a mormogás… A FENE tudja, de tényleg jó lenne ha elmennének a picsába innen s valami rém csendes és nyugis, normális szomszéd költözne be. Ja arról nem is szólok, hogy nem tudják az ajtókat becsukni (csak bevágni) az ablakokat is háromszor csapják be (most meg a sok ajtó csapkodás után nekifogtak megint óbégatni).

Azt még csak reméljük, hogy ez a hálószoba (ami nekünk majd átvedlik nappaliba…) a legzajosabb, és lakás hátsó része csendes.   Ebben a szobában lesz hely a megfelelően vastag hangszigetelésre, szóval úgy 2-3 éven belül ezek a durva hangok talán nem hallatszanak át majd ennyire…Azonban az ami a mi fő hálószobánk lesz, nem elég nagy a vastag hangszigetelésre, csak a vékonyabbra…

Még mindig tanulmányozom a hangszigetelés titkait… mert ahogy mélyed bele az ember derül ki, hogy nagyon sok van. Mondhatni “tiszta szerencse”, hogy csórók vagyunk és nincs pénzük, mert már lehet megvettem volna 2-3 féle anyagot ami végül is teljesen felesleges… (arról most ne beszéljünk, hogy a megfelelő mennyiségű pénzzel nem is kéne ilyen lyukas lakásban laknom, hanem lehetne mondjuk házam…vagy épp alkalmazhatnák egy szakértőt aki megcsinálja helyettem… nézzük mindennek a jó oldalát ugyebár)….  csak a “kék gipszkarton” az ami egyelőre le van szögezve, hogy jó lesz…. az állítólag hangszigetelő. Majd ha meglesz, beszámolok arról, hogy megérte vagy csak feleslegesen dobtuk ki a pénzt az egészre mert szart sem ér… Végül is még mindig megvan az az opció, hogy megvegyük a szomszédok lakásokat (mindkét oldalon), a levegő meg jó hangszigetelő… esetleg befújjuk a két szomszéd lakást pur habbal a biztonság kedvéért. (ja… a teljes hangszigetelés érdekében jó lenne az alattunk levő lakásokat is megvenni, és ha már ennyire jutottunk, miért ne vegyük meg az egész tömbházat??? Micsoda nagy teraszunk lehetne a tetőn…És akkor végre csend lesz. Vagy elköltözünk a világ végére egy lakatlan és madár nélküli szigetre. Oké… tudom már. veszek egy hangtompítós fülhallgatót.

 

Tovább is van....

Voltunk, jöttünk

Össze meg vissza

Kanapé

Comments are closed here.

Belépés

Archivum

Felíratkozás

Add meg az email címed, hogy feliratkozz a blogra és kapj értesítést az új bejegyzésekről.

Kategóriák

  • Filmek (48)
  • Fotó (33)
  • Helyek, Tájak (40)
  • Idiocracy (21)
  • Interweb (5)
  • Muzsika (37)
  • Világvége (19)
  • Visszaköszön a múlt (1)