Kézműves majonéz…

Úgy vettem észre, hogy divat a dolgokat “kézművesnek” nevezni manapság gondoltam én is beállok a sorba… és a nagy mixer hiányban… kézzel kavartam ki a majonézt, tehát kézműves majonézt készítettem. Ilyesmivel úgy jó 10 éve nem foglalkoztam, mert volt mixerem és egy kettő kikevertem azzal. Most nincs mixerem. A durván minimál konyhámban még egy habverő sincs, bár nem is tudom ha az jó majonéz készítésre. Otthon mindig fakanállal kevergettük… sokáig. Eszméletlenül sokáig kellett kínoznom a cuccot amíg majonéz lett belőle. Nem is emlékeztem, hogy ilyen sokáig… Kétségtelenül finom lett, selymes és jó sok olaj került bele. Gond egy szál sem…nekünk nem számít.

Nagyanyáinkra gondoltam… kurva nehéz lehetett nekik. Se internet, hogy receptek után nézzenek, se mixer, hogy egy kettő felverjék a habot vagy kikavarják a majonézt…. csak a két kis kacsójuk. Esetleg a cseléd a jobbik házaknál… Na de akkor a cselédnek volt szar… Meg mosógép. Kézzel mosni.. brrr egy két apróbb holmi oké, de megborzongtam az ágynemű gondolatára. És mikró… aj mennyire hiányzik a mikró… hamarosan lesz mixer is és mikró is, mert engem nem érdekel, hogy ki mit gondol róla, én szeretem a mikrót, praktikus felmelegíteni benne a cuccokat.

Kb ekkor mérhetetlen hálát éreztem azért, hogy ott élek ahol, hogy van szuper mosógépem amin sok sok színes led jelzi a tevékenységet, ami megmutatja nekem mennyi ideig fog mosni és a végén vidáman énekel…  hogy a bojler magától készít meleg vizet, nem kell tüzet csiholni alája, hogy létezik (a boltban) mikró és mixer… meg kocsi is van amivel lehet kalandornőként jönni menni… és van számítógép meg mobil telefon.

Egy dolgot sajnálok… hogy túl rövid az élet és nem lehet élni 200-300 évet s figyelemmel követni a technika vívmányait, az újabb felfedezéseket, hogy megtapasztalni milyen az amikor a jelenlegi laptop, tablet és telefon egyszerűen viccesen elavultnak fog számítani 😀