Kutya DNS és egyéb szarságok…


Én nem tudom megérteni ki az a pihent agyú idióta aki kitalálja az ilyesmit… de Malaga kutya szar problémájára igencsak ostoba megoldást találtak. Kérem szépen ezután a kutyákban nem csak a mikróchip a kötelező, hanem DNS vizsgálat alá kell vetni őket, ezen vizsgálat eredményeit be kell jegyeztetni a városi adatbázisban, aki nem teszi meg 500 euró büntetést reszkíroz és nem is viheti többet a kutya parkokba a kutyáját… ezután az utcán talált kutyaszarokat majd összevetik az adatbázisban található DNS mintákkal és kiküldik a büntetéseket a tulajdonosoknak.

WTF???

Szóval… tényleg nem tudom ki az aki ezt végiggondolta és azt mondta, OKÉ ez egy JÓ megoldás lesz, gyere alkalmazzuk. Mert mondom én, ez a legnagyobb ostobaság amit valaha hallottam. Amikor erre a problémára LENNE egyszerűen működő értelmes megoldás is.

Hadd mondjam el, hogy én kutyapárti vagyok. Szeretem őket, és volt kutyám. A kutyaszar szedegetés nem a kedvenc kutyás tevékenységem. De mivel a kutyaszarba lépést igencsak utálom, nekem úgy tűnt normálisnak, hogy ha a kutyám a járdára szarik, azt szedjem össze. Oké, én az erdőben nem szedem össze a kutyaszart, mert úgy gondolom, hogy egy beoltott, tisztán tartott egészséges kutya esetén a természetben szarás az természetes, és kevesebb nylon zacskó fogy vele.  Lehet ezen is vitázni, de nem érdekel. Nekem ez így tűnt logikusnak ezért maradjunk a járdára szarás mellett.

És, hogy a megoldásról is beszéjek: miért nem lehet a kutyatartókra kiszabni egy adót ami nem túl nagy megerőltetés, ellenben garantálna egy olyan összeget amiből alkalmazni lehetne néhány, a város méretéhez elegendő kutyaszar pucoló embert?  Nem kell felugrani a székről felháborodva… mert szerintem továbbra is érvényben kéne maradjon az, hogy szedje össze mindenki a kutyája után, és büntessenek meg mindenkit akit elkapnak, lefilmeznek, hogy nem teszi meg, de az adóból meg fizessék azt a néhány embert aki megfelelő felszereléssel reggeltől estig járja az utcákat és takarítja azokat a kutyaszarokat amelyek mégis megjelennek.

Ugyanakkor még azt is lehetővé kéne tenni, hogy létezzek olyan “kutya szarató” helyek ahol a kutyák elvégezhetik a dolgukat és még csak össze se kell szedni, mert esténként, vagy naponta kétszer jön valami masina, áttúrja az egészet és elviszi a francba a szaros homokot. Így meg lehetne oldani azt is, hogy azok az emberek akik utálják összeszedni a kutya szart, elvigyék olyan helyre a kutyájukat ahol nem kell összeszedni… mert ha lehetőséget adsz az embereknek, hogy nézd, ez vagy az vagy amaz, akkor a három közül kiválasztja azt ami a legjobban megfelel neki.

Persze már rögtön hallom azoknak a rikácsolását, hogy “azok akik utálják a kutyaszart ne tartsanak kutyát”… nézzétek kedveseim, én nem utáltam a kutyaszart, de amikor a szag megütötte az orromat, nekem olyan durván lett hányingerem, hogy akármit csináltam, nem bírtam visszatartani magam. Nem azért mert “UTÁLTAM” a kutyaszart, utálja a franc, egy végtermék, nincsenek benne nyünyükék, nem fog megenni, megtámadni. De nem bírtam legyőzni a hányingert, akármennyire próbáltam is. Szerintem ez természetes reakció. Igaz, én ennek ellenére igyekeztem összeszedni  a kutyaszart. Gyorsan, összeszorított fogakkal, mert muszáj. Ellenben ha lett volna választásom, miszerint oda vigyem a kutyát szarni ahol egyszerűbb, akkor megtettem volna. Ahogy meg is tettem. Néha levittem a garázsba, ahol jéééé sokkal egyszerűbb volt nekem is összeszedni. Lapáttal.

Értitek? Én nem azt mondom, hogy nem kell megoldásokat keresni. Azt se, hogy ne szedje senki össze a kutyaszart. Hanem azt, hogy mindenféle kibaszott DNS vizsgálatok és adatbázisok helyett egyszerű és praktikus megoldásokat kéne alkalmazni, ami végül megoldaná ezt a problémát.

Mert kérdem én… Drága malagai törvényhozók… mi lesz azzal a kutyaszarral amit a turisták hagynak maguk után mindenféle ? Mert őket nem kényszerítheted arra, hogy DNS mintákkal rendelkezzenek, de a kutyáikat szarathatják amennyit csak akarják… Mi van azokkal a kutyákkal, amelyek minden büntetés ellenére SOHA nem lesznek beregisztrálva sehova? Mert mint tudjuk, nem a törvénytisztelő emberek azok akik nem jegyeztetik be a kutyájukat.És többek között nem a törvény tisztelő emberek hagyják ott a kutyaszart.

Szóval nekem óriási nagy kérdőjel, hogy miért nem ÉLHETŐ megoldható megoldásokat keresnek, ahelyett, hogy idiótizmusokra költsék a pénzt? Ja, mert a DNS vizsgáló cég az valakinek a rokona? Úgy már érthető…

 

Tovább is van....

Leave a Reply

Belépés

Archivum

Felíratkozás

Add meg az email címed, hogy feliratkozz a blogra és kapj értesítést az új bejegyzésekről.

Kategóriák

  • Filmek (48)
  • Fotó (34)
  • Idiocracy (20)
  • Interweb (6)
  • Muzsika (37)
  • Világvége (19)

Agyrágóbogár Facebook