Költői kérdések a minőségről…

Pénteken benéztünk a Media Markt-ba vasalók után.  Mivel nem találtunk semmit ami ne lett volna vagy kurva drága (és online sokkal olcsóbban meg lehet venni) vagy baromi szar minőség, eldöntöttük, hogy hazamegyünk s majd valahonnan csak találunk megfelelőt. De ha már ott voltunk, megnéztük a nyomtatókat is… és én becs szóra ledöbbentem…  Nem az első alkalom, hogy nyomtatókat látok. Igen sokat és sokfélét láttam az életem során, de főleg pár évvel ezelőtt. De amit most láttam a Media Martkban az alaposan ledöbbentett.

A nyomtatók MŰANYAGJÁNAK a minősége egyszerűen förtelmes, hányás. Borzalom milyen szar volt az összes, márkától függetlenül. Epson, Samsung, Hp…. you name it, mind az összesnek a műanyagja olyan érzést keltett bennem, mint a régi kínai boltok műanyag szekciója… Üvöltött az összesről az olcsó alap anyag, a szar kivitelezés… Pont ugyanaz az érzés keletkezett bennem mint amikor ugyanebbe a boltba néztünk be a mikrószemlére… Hogy hát ezt a szart én nem veszem meg ha ingyen adják akkor sem…

Nemrég ki kellett dobjuk a nyomtatónkat, mert megpusztult. És egy olcsó nyomtatónk volt. Valami 5 évvel ezelőtt vettük meg… de a műanyag minősége az százszor jobb volt mint a jelenlegi összesnek!!! Én nem értem mi a fészkes fene történhetett. És nem az, hogy az 50-60 eurós nyomtatók kategóriájában nézelődtem, s akkor meg “mit akarsz” alapon vissza is lehet kérdezni… nem, megnéztem a 400-500 eurós masinákat is és a műanyag minősége az kritikán aluli volt mindegyik esetén. És kötve hiszem, hogy a Media Markt most egyre másra hozza a boltba a szar műanyagos termékeket, csak mert ez lett náluk a módi… hiszen nem a Media Markt felel azért, hogy a HP, Epson vagy Samsung szar műanyaggal gyártatja le a termékeit….

Azt hinné az ember, hogy idővel a technológia az fejlődik… de úgy néz ki a világunk mostanság nagyon is hátra fele fejlődő tendenciát mutat.

Ja, hogy mind kínai… hát persze…