Írásos hímzéseim

Tudtam, hogy valahol megvannak ezek a képek, de tegnap véletlen bukkantam rájuk. Ezeket én készítettem volt, egy részét eladtam még van egy világos barnám, azt már nem adom el. A lakásban szeretnék egy párat készíteni, természetesen fehér vászonra, barna hímzéssel 🙂  És ha már “stílusozunk” akkor a kis asztalra is fogok tenni vagy két kis ugyancsak hímzett terítőt és még meglátom hova toldok be ilyesmit (időszakosan).

Szerettem ezzel foglalkozni, de rettenetesen sok időbe telik amíg egy párna elkészül. Utána meg párna formába is kell varrni, hol volt megfelelő varrógépem hol nem, ááá kész kínlódás. Tervem szerint amikor meglesz a lakás, beszerzek egy varrógépet aminek állandó lakhelye a kicsi szobában lesz, ahol egy lecsukható “barkácsoló” sarkot alakítok ki és majd mindenfélével fogok foglalkozni.

Jelenleg van egy elkezdett zöld párnahuzatom, majd talán befejezem egy nap… Az valószínűleg ajándék lesz valakinek aki szereti az ilyesmit.  Volt még több, de már ne

A hímzések között van egy párna huzat (szürkés barnás) a kis kerek piros mini terítőcske előtti két kép ami bambusz szállal van kivarrva. Ez nagyon szép lett, csak a szál kissé bolyhosodott így óvatosan kellett hímezni vele. Remélem találok valami hasonló fonalat. Az volt élőben a legszebb párnám.

Még kéne varrjak. Szépek lettek a párnák, de nem voltak tökéletesek. Igaz az anyagom se volt “standard” anyag, kissé vastagabb volt és nem volt a legegyszerűbb varrni rá.

A hímzéssel a legviccesebb az volt, amikor … Zember először meglátott ilyesmit csinálni. Csak ámult és bámult. Hogy ő ezt nem gondolta volna rólam. Nagyon mókás volt minden esetre.

A színek… hát… mondtam már, én nem bírom a szabályokat és a kötöttségeket. Először piros fonallal dolgoztam de ezek nagyon “rikítóak” lettek. Ekkor próbálkoztam más színekkel. A hagyományos színek általában piros, kék és fehér fonallal készülnek.