Első ablak a helyén!

Helyére került az első ablakunk (kerete). (ha nagyon pontos akarok lenni, akkor a második, az első a fürdőszoba ablak volt). Kicsit megdolgoztatott az ablak, mert hiába mértük le, hogy 100×140, ez azért nem milliméter pontos dolgot jelent. A régi fa ablak egy icike picikét keskenyebb volt mint a jelenlegi ablak, így a keret oldalát körbe kellett törni egy picikét.

Szerencsére láttuk a  neten, hogy miként kell kivédeni a sok törmelék földre hullását egy kartonnal amit sikeresen megoldottunk így azt hiszem 2 apró kavicsnyi esett le. Itt hátul ez nem gond.

Az ablakokat még nem tettük a helyére, ugyanis a purhabnak száradnia kell és mire befejezte volna a száradást már sötét este lett. Leengedtük a redőnyt, nem is látszik kintről hogy nincs ablak.

A pur habról akartam írni egy kicsit.  A fürdőszoba beszerelésnél csak leemeltünk  a polcról egy “akármilyen” habot amire az volt ráírva, hogy ilyesmire jó. Működött, az ablak a helyén van, ezzel nincs gond… Ellenben egy egész tubust elfogyott a fürdőszoba kis ablakára. Ma maikor nézelődtünk, hogy milyenek vannak, láttuk, hogy létezik “hangszigetelő”. Ez viccesnek tűnhet, mert “mit véd ki a hab”, meg mitől tud többet mint a másik,de azt mondtuk, ha már annyit költöttünk a hangszigetelésre, gyere ne vacakoljunk pár eurón.

A hangszigetelő hab tubusonként 6,6 euró körül van. A “normál” hab meg 4 euró.

A hangszigetelő hab valami sokszor  jobban viselkedett és JÓVAL kevesebb fogyott el belőle. Míg a normál tubus teljesen ráment a sokkal kisebb fürdőszoba ablakra, addig ezen a drágább tubusnak a 3/4 része fogyott el. E mellé vettünk extra “fejeket” szóval el fogjuk tudni használni a maradékot mondjuk a balkonajtóhoz.

Még egy példa, hogy a minőséget meg kell fizetni.

Az ablak jól mutat a szobában, a szoba kinézete is egy kicsit megváltozott, valahogy “normálisabb” lett. A régi ablak 20 centivel volt magasabb, így aránytalanul magasnak tűnt az ablak a szélességhez képest, most ezt az extra 20 centit a redőny doboza foglalja el (minden másik lakásnál így van ahol ablakot cseréltek)  de ez kicsit javítja az összképet.

2 ablak, 1 kicsi balkon ajtó és 1 nagy balkon ajtó to go.

A konyha ablak marad a legvégére az még nincs meg.