Éljen a milliméterpapír!

Tegnap előtt vásárláskor vettem egy milliméteres kockás A4-es füzetet, egy Rotringot és egy vonalzó szettet.  Ma már használtuk is és ismételten megállapítottuk, hogy remek dolog ez így. Kivágtam egy kis papírból a bojler “bucit”  (flatland bojler) berajzoltam a szekrényeket reprezentáló dobozokat és végül kiokoskodtuk, hogy hova kell a lyuk kerüljön ahhoz, hogy a bojler a szekrénykéi közepére essen. Hiába egyszerű méricskélés és számolás, majdnem elrontottuk. Szerencsére a barkácsolás alapelvét már megtanultuk, mérd le kétszer s ha biztos vagy benne akkor a harmadik méréskor kiderül, hogy hol hibáztál. Most is így volt. De végül a helyére került a két tipli, ami ráadásul be is lett ragasztva, holnap tesszük csak a helyére a bojlert, addig ez a spéci ragasztó jól megszárad.

Kicsit izgultam ettől a bojler leszerelési akcióról… mert olyan hatalmas és nehéz feladatnak tűnik, de örömmel jelentem, hogy mégsem olyan nagy ördöngösség mint aminek először tűnt. Pl. a “hogy a faszba kell egy bojlert bekötni” kérdésre is sima és egyszerű válaszok vannak. Hogy is mondjam, a csóróság iszonyatosan jó tanító bácsi, mert ha nem estünk volna alaposan pofára a villanyszerelő áraitól, akkor mist is száz eurókat pengetnénk le neki egy sima és egyszerű művelet elvégzése érdekében.

Hogy milyen nehéz feladat kicserélni egy bojlert? Vödör előkészít, főcsap elzár, hideg víz cső leszerel, meleg víz cső leszerel, csap kinyit, szelep kinyit, víz kifolyik, bojler leemel, ami víz nélkül csak vagy 25 kilónyi. A leeresztés után a csőbe dugók kerülnek így a hideg víz  működése nem áll le.  A felszerelés ennek a fordítottja.  Szóval tényleg nem nagy ügy, de bevallom amikor a bojlert megvettük néztem rá mind bodri az új szomszédra, hogy jó jó de ezzel mit kezdünk, nyomások meg francok és társai. Lófaszt… Egy spéci kulcs kell hozzá jóformán.

😀 nagy örömök ezek, főleg, hogy itt idegenben azt se tudnánk kihez forduljunk