Mi történik a festékekkel?


Nincs igazán alapom hogy egy összehasonlítást végezzek a  régi festékekkel de azt veszem észre hogy ezek a hiper szuper új festékek jóformán szart sem érnek.  Több féle festékkel volt dolgom és a következtetés ugyanaz: mintha nem száradna meg rendesen, a festék maga nem ragad a legjobban a festett tárgyhoz (annak ellenére, hogy írja a cédulán, hogy lehet olyasmit festeni vele) és a száradás után a festék nagyon könnyen sérül.

A legkellemetlenebb tapasztalat azzal a festékkel volt amit S. választott a bútorainak a festésére. Tudtunk a 24 órás száradásról ezért miután befejeztük az első réteget mindent úgy hagytunk ahogy volt és 2 hétig az égvilágon SENKI nem nyúlt hozzá a bútorokhoz, külön helyiségben voltak. 2 hét után mikor a második réteg felkenése lett volna soron, a festék tapintásra olyan érzést keltett mintha nem lenne megszáradva rendesen.

Valami 1 hónap is eltelt a festés után mikor nagyjából száraznak tűnt de a festés tartóssága igencsak messze van az ideálistól. S. nem spórolt a festékkel, egy jobb márkát választott.

Én vettem festékeket a székekre, de egy olcsó változatot választottam, mert nem is  nagyon volt sok pénz, erre nem volt különösebb panaszom, elég jó minőségű festék volt. Kb egy hét alatt érte el a teljes száradtságot de utána rendbe volt.

Igen ám, de szép lassan itt van a bútor festés ideje és vettem speciális legtartósabb poliuretán festéket. A kitett lefestett lécecske nagyon szupernek bizonyult, próbáltam durván megkaparni de meg se kottyant neki. Fellelkesedve ezen, megvettük. Lefestettem vele pár holmit. A végeredmény nem vészesen csúnya de ha csak finoman megkaparom a festett felületet a festék a körmöm alatt marad két hét száradás után is.

Egy ismerős, aki motorokkal foglalkozik hasonló gondról számolt be: a speciális festék ami régebben szuperül fedett, takart és száradt, most is szuperül fed meg takar, de nem szárad és nem marad túl tartós.

Nézelődtem, mert úgy tudom létezik valami katalizátor – festék keményítő lötty- amit a festékbe lehet keverni és az talán jobb eredményt hoz majd.

Tovább is van....

Fürdőszoba ajtó!

Függönyök…

Furious and angry

Comments are closed here.

Belépés

Archivum

Felíratkozás

Add meg az email címed, hogy feliratkozz a blogra és kapj értesítést az új bejegyzésekről.

Kategóriák

  • Filmek (48)
  • Fotó (33)
  • Helyek, Tájak (40)
  • Idiocracy (20)
  • Interweb (5)
  • Muzsika (37)
  • Világvége (19)
  • Visszaköszön a múlt (1)

Agyrágóbogár Facebook