Ezek az árak…

Tessék, itt van a mai pofára esésem 😀

Csupa kíváncsiságból elkezdtem nézelődni az ilyen ablakra való “rongyok” között és az volt a célom, hogy találjak egyet amitől nem áll égnek a hajam. Tessék. Találtam. Erősen megnéztem az árát és megveregettem a vállam a durván drága ízlésem miatt. Mert tényleg pofára kell esni, hogy egy szebbecske függöny akármiért ilyen sokat akarnak elkérni. Vagy másképp mondom. Hogy olyan keveset keresek, hogy egy ilyen függönynek az árát egyszerűen FELHÁBORÍTÓNAK tartom. Mert a francot se érdekelne ha mondjuk pár ezer eurót libbentenék haza fél vállról, mert akkor kit érdekel, hogy mennyibe kerül ugyebár???

 

Egyszerű dolgom van: nekem egy féle függöny lesz a lakásban, az is nagyhából fehér, drapp, nagyon világos barna árnyalat vagy ezeknek a kombinációja. Kiszámoltam, hogy ezzel a féle fajta függönnyel mennyibe kerülne nekem ez a móka: 488 euró. De jó…

3×77,6+1×109+1×84+1×64=488

És hogy minden legyen még vicces is… a mi ablak méretünkre nincs megfelelő függöny. ugyanis nekünk 100 cm széles ablakunk van. És tök szép lenne a 120 cm függönyt feltenni rá, és két oldalt hagyni 10-10 centi ráadást ugye? Persze. Nekem is tetszene, csak épp nem tehetem. Az ablakaink olyan szorosan vannak a fal mellé téve, hogy az ablak keret és a fal között van összesen 7 cm. Ez meg annyit jelent, hogy max 110cm széles függönnyel tudok mit kezdeni és középre tenni, hogy ne lógjon összevissza az ablak előtt.

Mindegy, mert ENNYI pénzt én nem adok ki vacak rongyra. Ahhoz, hogy a boltban megigazítsák méretre még függönyönként 25 eurót kérnek. És nem is tudom ha ezeket lehet igazítani. Az kerek perec 150 euró. Annyiból simán veszek varrógépet magamnak.

Valószínűleg a megoldás erre is Ikea  lesz.   El fog kelleni menni és lébecolni a labirintusba, megtapogatni minden lehetséges anyagot hátha valamelyik elfogadható lesz. És végül majd átalakítom én őket magamnak a varrógéppel.

hát így vagyunk kérem szépen…