Függönyök…

Nos gyerekek itt leszek én hatalmas gondban…Ma reggel egy picit összekaptunk ezen a témán, mert nem tudom honnan jött Zembernek most hirtelen elő, hogy “hamarosan majd függönyt kell tenni az ablakra”. Ő csak arra értette, hogy majd ha a lakás meglesz akkor nem maradhatnak az ablakok csupaszon… amit én nem igazán értek hogy miért ne maradhatnának, elvégre MÉG mindig a mi lakásunk és azt csinálunk benne amit akarunk és ahogyan akarjuk… Persze talán valami redőny szerűséget én is tennék, de egyelőre nem találtam meg hogy MI legyen az.

Az ilyen hosszú, kétoldalt lenyúló színes, tarkabarka vagy egyszínű szőnyegeket mindenféle anyagból UTÁLOM.  Nekem ilyen lelógó “kastélyos” függöny egyszerűen nem kell.  Se földig érő, se rövidebb. Nem bírom a látványát, nem vagyok hajlandó pénzt kiadni érte.  Más lakásában nem zavar, meg hát ott van, legyen ott… de nálam ILYEN tuti nem lesz, mert letépem másnap ahogy felkerült.

Ilyen se lehet, semmiféle színben, mondjuk pont ettől a lentebbi kombinációtól instant kapnák hülyét, tépném le a helyéről, égetném el a tartót és kaparnám le a falat bármivel csak ne lássam a tapétát sem, de a formát igen jól mutatja. Nem szóval ilyen NEM. Az ablakon levő kis áttetsző függönyt is pont úgy utálom mint a túl tarka sötétítőt.

Talán egy ilyesmit még valamennyire kínosan el tudok fogadni:

Persze a cifra “kötözők” nélkül, de ez nem mutatna olyan jól a mi  fehér ablakaink mellett. Max valami nagyon halvány barnát… len színűt vagy mit.

Még keresem az ötleteket, talán valami ilyesmit megfelelő színben nagy kínkeservesen oda tudok képzelni, bár ezért se rajongok…

Majd szét kell nézzünk a boltokban milyen lehetőségek vannak.

Az is baj, hogy a redőny doboza kissé “belóg” a szobába. Ez elméletileg valahol a falba kellett volna legyen, ha nem ilyen hajszálvékony fallal rendelkezünk, hogy még a dobozt se tudja magába zárni 😀

Ha valakinek van jó ötlete, hogy honnan tudnék  inspirálódni azt szívesen várom.