Furious and angry

Megint bebizonyosodott, hogy ha román gyártmányú termékről van szó, akkor az egyszerűen egyenlő a csökkentett minőséggel. És ha ezt otthon szóvá tesszük, akkor mi, a külföldre keveredettek nézzük le a szegény románokat, mi vagyunk elszállva és nekünk vannak extra magas ígényeink pedig NEM.

Az ablakaink ugyan szépek voltak kívülről, becsomagolva nejlon fóliába, elfogadhatóak kicsomagolva és a helyükre szerelve, de ha máshonnan vesszük meg a termékeket, akkor ugyanazért a pénzért jobb minőséget kapunk. Mert kiderült, hogy az ablakok és a keret közötti gumi garnitúra “á lá ökörhúgy” van felszerelve, valószínűleg pár milliméterrel nagyobbra vágta valami idióta, emiatt meg “fodros”. A másik aggasztó, elméletileg apróság de engem ennél jobban idegesít, hogy a műanyag csatlakozások tele vannak spannal, ismét csak azért mert nem volt rendesen levágva, befejezve a munka.

Úgyhogy legközelebb majd ne csodálkozzon senki, hogy ha bármiféle román terméket látok messzire elkerülöm. Mert az ablak amúgy zár (miután jó  órát elbaszott vele az ember, hogy beállítsa- és meglepő módon a balkon ajtón ami más cégtől van semmit se kellett állítani szóval khm itt is) meg úgy néz ki, hogy szigetel is, de a fodros szar úgy néz ki rajta mint a hányás.

Ennek tudatában szépen megírtam egy reklamáló levelet, amit legközelebbi Bauhaus látogatásunk estén beadunk és regisztrációs számot kérünk rá.  Válaszoljanak csak szépen és ha nem más adjanak valami kártérítést, adjanak másik gumi garnitúrát, jöjjenek cseréljék ki az ablakokat,  a francot se érdekel, de egyszerűen nem hagyhatom szó nélkül.

Pechünkre nem láttuk meg címkéket hamarabb arról, hogy hol voltak gyártva, mert valószínűleg elgondolkodunk azon, hogy megvesszük-e.   De mivel csak a Bauhausban tudtuk levásárolni a felgyűlt bónusz összeget, több mint valószínű, hogy a Bauhaus minőségére gondolva, akkor is megvesszük őket ha nem csak itthon vesszük észre az eredetüket.  De bevallom nagy csalódás volt az ablakok ezen részeinek a minősége.

Ebben már csak az lesz vicces, hogy amikor elmeséljük apóséknak akkor ők majd a “drága románok” védelmére kelnek, mint szokásuk. Már többször mondtuk nekik, hogy a román nép az egy hanyag és lusta banda, és ez meglátszik a termékek minőségének a végső simitásain. A “hadd mert jó lesz az úgy” mentalitás… ami nekünk simán az agyunkra megy. Mert becs szóra nem lett volna olyan borzalmasan nehéz a spanokat levagdosni és a gumit megfelelő méretre igazítani….

Kíváncsi vagyok mit fognak válaszolni a reklamációnkra. Ha nem adnak érdemleges választ, akkor megyünk a fogyasztóvédelemhez a dokumentációval és ott bassza meg a jegesmedve az egészet. Ha az emberek nem szólnak és mindig behúzzák a  fülüket farkukat akkor soha semmi nem fog megváltozni. Ha ez a baszott román cég elveszti az üzletét a Bauhaussal, legközelebb majd durván elgondolkozik, hogy milyen minőséget szállít.