Gyere szedjük szét a vízmelegítőt…

Egy ideje úgy tűnik, hogy a vízmelegítőnk nagyon sokat megy. Ha jól értettem ez akkor történik meg ha lerakodik benne a vízkő és nehezebben melegíti fel a vizet. Itt nagyon kemény vizünk van, a vízforralót három naponta ecettel kezelem hogy ne legyen fehér lerakódás benne, a csapokat naponta kétszer is megtörölgethetem, akkor is fehér lecsapódás van rajta.   Nézegettem vízkő elleni gépezetet, elég borsós ára van úgyhogy marad az, hogy megpróbálunk másképp vigyázni a gépezeteinkre… Remélem a mosógépbe a tabletták dolgoznak, a mosogatógépbe is teszek majd sót, a vízforralót három naponta ecettel kifőzőm és a csapok esetén nem marad más hátra mint vagy elnézni, hogy megint fehér foltos vagy még gyakrabban törölgetni.

A 80 literes víz melegítőt Zemberrel már profi módon kapkodjuk le a falról… de most szét kell szedjük egy kicsit, hogy kivegyük a fűtőszálakat belőle. Erősen izgalmas dolgok ezek 😀 Majd hozok képet, nagyon kíváncsi vagyok kb 1 év alatt mennyi minden rakódott le benne.

Láttam még valami elektromos kis kütyűt ami állítólag birizgálja a vízben levő mindenféle anyagokat amelyek az elektromágneses hullámok hatására összegabalyodnak és többet nem fognak lerakodni a csövekbe, avagy ahogy jött úgy el is megy. Nekünk (a szomszéd mondta) igazi forrás vizünk van, úgyhogy van benne mindenféle ásványi anyag bőven,amit nem akarom én azt kiszedni, mások fizetnek azért, hogy benne legyen csak annyit szeretnék, hogy ne a gépekben okozzon galibát.

Kicsit  úgy érzem most magam mint a nagyon naiv buta libák akik az interweben meglátnak valamit és elhiszik, hogy az úgy is van mert “hát ott írta”… és természetesen felmerül a kérdés bennem, hogy ha ez egyáltalán működik, akkor mások miért olyan hülyék, hogy megvesznek minden szar gépezetet és kacatot 10x áron, aminek elég komoly karbantartási és működtetési költsége is van??? Ezért inkább csak suttogva reménykedek, hogy esetleg valamennyire működik, ha valami elfogadható áron kapunk egyet akkor titokban megveszem, Zemberrel felszereljük és vállalom, hogy ideig-óráig rajtam derül a világ, de legalább kipróbáltam. Ha nem működik, el se mondom senkinek csak kidobom és mélyen fogok hallgatni arról, hogy egyáltalán kipróbáltam.