Infravörös fűtés

Először a Bauhaus “Admiral” márkájú (?) infravörös fűtő panelt “fedeztem fel”. Azt találtam ki, hogy a hálószobában, az egyik falon ideális lenne egy tükörnek álcázott panelt tenni, ami télen nyáron funkciónál… télen mint fűtés és nyáron mint tükör. Ezzel minden rendben lenne, azonban a boltban járva alig találtunk tőlük valamit. Tippem szerint még nagyon új technológiáról van szó… de akkor is a Bauhaus durván nem  tesz semmit a reklámozásuk érdekében. Szinte sehol semmi infót nem lehet megtudni róluk, nincs egy valaki aki elmagyarázná mekkora panel kell mekkora szobához és társai.  Valami édes kevés van online, de az nem elég, hogy az ember megfelelően dokumentálódjon. Nem tudom, hogy van e termosztát rajta, lehet-e bármit is állítani, mert ezeket “elfelejtik” megadni. Nyilván, nekem aki honlapokkal foglalkozom ez egyszerűen bűn… nem értem, hogy lehetnek nagy cégek ennyire idióták, hogy szar honlappal rendelkezzenek, mikor ott volna egy olcsón karban tartható óriási nagy reklám felület a saját termékeiknek… de ők fukarkodnak az infókkal.

Tovább keresgéltem ilyen infravörös fűtőtestek után. Találtam néhányat egészen jó árban a Trotec-től. Ez valami német cég, tőlük vettük meg a párátlanító masinát, ami szuperül működik így ők is felkerültek a listára. Ellenben kivitelezés szempontjából az ő melegítő paneleik nem valami elegánsak, szépek.  Nem is csúnyák de na… ha már a falon kell lennie és sokba kerül akkor legyen valami szép dolog.

A másik a Decowatt termékek amelyeket elkezdtem nézegetni. Erről volt megfelelően infó, termék méretek, szükséges panel méret szoba méretéhez képest, csak kissé borsos az ára. Nem merem megkockáztatni, hogy kiadok 400-500 eurót egy ilyen panelért és kiderül, hogy nem is jó, nem működik rendesen vagy csak fázunk vele.  Ezekben van termosztát is arra nem kell külön költeni.

Ezért egy olyan megoldást választottunk, hogy…

Vettünk egy Trotec infravörös panelt. 700W, max 15 négyszetméteres szobára adják. A tervünk az, hogy idén kipróbáljuk, ha működik és rendben van, akkor ezt majd ide a nappaliba szereljük valahova “rejtett” helyre (van egy fal ahol teljesen álcázva lenne, tuti jó helyen) és a többi panelt megvesszük ilyen über cuki változatban, pl. kis kaktuszos képekkel a nappaliba, tükörként a hálószobába stb.

Jelenleg a Trotec kedvezményes áron, termosztatikus konnektorral együtt 120 euróba került ingyenes kiküldéssel. Valahogy nem vetekszik a 490 euró+ kiküldési díjas másikkal 😀 De ha beválik mint fűtési mód akkor érdemes lesz befektetni a szép panelekbe.