A szemét szakértők kapják be

Mióta a vízmelegítőt megorvosoltunk egyre jobban háborgok magamban. Természetesen nem tudok semmit se tenni ez ellen, mint addig tanulmányozom az ügyet amíg valamiféle megoldás/jobb megoldás kerül. De bosszant, hogy ilyen emeletes paraszt szemét “szakértők” vannak mindenhol, akiknek egyetlen céljuk az emberek vérét szívni.  A vízszerelő faszira gondolok.

Amikor szerelgette itt a vizet csak legyintett arra a kérdésre, hogy nem-e kéne valami szűrőberendezést rakni. Nem, nem dehogy, ugyan minek. Ennek köszönhetően kevesebb mint egy év alatt több mint egy kiló trutyi gyűlt össze a vízmelegítőben, aminek egy része, legalább is az ami a nagy esőzések után került bele kiszűrhető lett volna egy kis szűrő berendezéssel. Amihez könnyű hozzáférni, amit lecsavar az ember és kicserél és nem igényel semmiféle “szaktudást”.

Mennyivel jobb üzlet elhallgatni annak a lehetőségét, hogy létezik sóval telített szűrő ami elősegíti az egyéb sók lekötését és az is segített volna valamit az ügyünkön. Természetesen nem vártam volna el csodát, de alapvető jóindulatot igen. Annyit, hogy elmondja kerek perec ide erre meg erre lenne szükség.

De cserébe mit csinálnak ezek a szarháziak? Nem szerelik be a szűrőket sehova, és röhögnek a markukba mikor egy évvel később jajveszékelve hívja a kliens, hogy valami baj van, nem megy a melegítőnem melegít. Ha észreveszi. És ő nagy kegyesen jön, elpepecsel másfél napot a kazánnal, hadd lássa a kliens, hogy milyen sok meló van vele, megcsillantja a nagy szaktudását, amikor kihúzza a vízmelegítő belét… és a kliens hálálkodva fizet, mert meleg víz nélkül azért nagyon gáz a mai világban létezni.  Majd megdörzsölgeti a kezét, hiszen viszlát, jövőre veled ugyanitt.

Ha szerel szűrőt, ami képes az 50/20/5mikronos koszokat kiszűrni, akkor  a bárgyú kis emberke esetleg kipucolja vagy kicseréli a szűrőt önmaga ha látja, és nem évente hívja a kezét dörzsölgető alakot, hanem… két vagy 3 évente. Hát nem jó bussiness modell ez???