Így bízz a patikusban…

Elbattyogtunk ma a patikáig, hogy vegyünk valami gyógyszert ami a betegségünkből való kilábalást segíti, gyógyítja vagy akár csak placebo hatással a tüneteket enyhíti.  4 dobozért 30 eurót hagytunk ott…  Hümmögtünk egy sort, “drága a gyógyszer erre fele”, majd vásárolni mentünk és végül hazajöttünk. Itthon megnézegettem mit vettünk … és ekkor esett le, hogy tulajdonképpen “hókuszpókusz” verzióját a standard gyógyszereknek: paracetamol és aszpirin van a dobozokba, mindenféle modern kiszerelésbe.

És itt kissé felment a cukrom. Mert micsoda faszság az, hogy a drágalátos patikus…akinek a tudásában ugye bízol, meg mind azt verik a fejedbe, hogy kérdezd meg a patikusod, gyógyszerészed meg orvosod… az tulajdonképpen átver. Méghozzá azzal, hogy eladja neked a lehető LEGDRÁGÁBB verzióját ugyanannak a gyógyszernek anélkül, hogy említést tenne az olcsóbb változatról is.

Egy doboz paracetamol, 40 pirulával, “no name” 1,18 euró. Egy doboz “brand name” tasakos paracetamol 6,70 euró. Azért nem kis különbség ha engem kérdeztek.

Úgyhogy legközelebb majd előbb megkérdem Dr. Google-t, hogy milyen gyógyszerek vannak. És majd konkrétan fogok kérni egy doboz sima mezei paracetamolt és ő meg dugja fel magának a brand name cuccát ahova akarja. És  ha nem ad? Akkor kifordulok és elmegyek máshova. Vagy szépen haza jövök és megrendelem online. Másnapra kihozzák… (megnéztem, van rá lehetőség).

Ellenben a patikának, patikusnak és a mögöttük álló gyógyszer cégnek azt kívánom, hogy egyszerre törjön el szilánkosra mindkét kezük és utána forrjon össze görbén.