Egycsillagos vélemények

Mivel nincs más ami alapján válasszak, igen gyakran nézelődök a neten, hogy megtippeljem az adott szolgáltatás vagy termék minőségét. Ez néha erősen téves útra visz, nem mindig megbízhatóak a vélemények, annak ellenére, hogy a vásárlás előtt meg vagyok győzve már, hogy minden rendben lesz. Ennek egyik legjobb példája a Philips kávéfőző volt.

A kocsi vizsgáztatása van soron. Májusra még érvényes a műszaki vizsgánk. Junius 4-re kaptunk időpontot, ez még teljesen “elfogadható”, mármint nem 100% legális, de ilyenkor általában nem büntetnek ha felmutatod a cédulát. Valószínűleg nem is megyünk sehova ez alatt a 4 nap alatt amúgy sem.

A “szokásos helyen” nem lehetett foglalást intézni június 22.-e előtt, így  következő legközelebbi helyre kértük a helyünket.

Nézem a neten a véleményeket erről a vizsgáztató helyről. 3,5 csillag. Hmm. Lássuk csak miket is mondanak. Végül is az 5 csillagos vélemények nem fognak bajt okozni ugyebár?

Egy csillagos vélemények:

  • Drága. – egyesek szerint ez a vizsgáztató a “legdrágább egész Spanyolországban”. Kiderült, hogy volt ám ő a szomszédos megyében ahol olcsóbb. Azt azonban elfelejti megemlíteni, hogy a szomszédos megyében nem kérnek egy tesztet, de ezt nem a vizsgáztató nem kéri hanem a megye autonóm vezetősége. És hadd ne mondjam 🙂 volt szerencsém több városban és környéken vizsgáztatni a kocsit, pár 100km eltéréssel… és tudjátok mi a vicces? Évente kvázi ugyanannyi volt. 1-2 eurós differencia nem igazán számít ugyebár? P.S. Az elmúlt két évben kb 12 euróval olcsóbb lett a vizsgáztatás. A díjszabást meg… nagyjából megye szinten állapítják meg.
  • “Lehetnének kedvesebbek”. Persze, adhatnának puszit is amikor megérkezel, meg egy kávét. Tudja a fene mi a kedvesség fokmérője ezeknél, de mi soha nem tapasztaltunk illetlen vagy durva vizsgáztatót a többi helyeken, szerintem itt se fogunk. Volt aki kevésbé volt mosolygós, de ettől függetlenül becsületesen elvégezte a munkáját és illedelmes volt.
  • Mindent nagyon átvizsgálnak. És ez baj?  A kibaszott életbe a saját és más emberek életével játszol, ha kivizsgálják és megkapják a bajt, akkor az JÓ dolog.  Ha téged kivizsgálnak, mást is kivizsgálnak. És úgy tudtam, ezeknek a teszteknek a LÉNYEGE,  hogy a szar kocsikat kiszedjék forgalomból amíg meg lesznek javítva.
  • “Ha megbuksz, még egyszer kell fizetned”. Khm… ez univerzális. Ha megbuktál, a tesztek árát te fizeted ki még egyszer. Minket  2x buktattak meg: egyszer a bal oldali fék akármi nem fogott a megfelelő értékek között. Mi nem éreztük, a gép igen. Az illető szinte elnézést kérve mondta, hogy nem engedheti át a kocsit, van 3 hetünk, hogy megjavítsuk, ha ez idő alatt visszamegyünk, nem kell az egész díjat kifizetni csak a fék vizsgát, ami sokkal kevesebb. Örültünk neki? NEM. De csak a bukásnak nem örvendtünk. De hogy kiderült egy olyan hiba amit mi nem észleltük az mindenáron jó dolog.
  • Sorba kell állni hiába van foglalásod. – fél óra várakozás néha előfordul. Azokat akik megbuktak és csak egy két vizsgára kell menjenek érkezési sorrendben veszik. Téged is, ha másodjára mennél. Kellemetlen. Egyet értek de ez nem kéne elég legyen az 1 csillagozáshoz.
  • Nincsenek nyitva szombaton  – nagy betűkkel ki van írva, hogy a program Hétfőtől-Péntekig
  • Vizsgáztatás közben elromlott a turbó és nem fizetik ki.  Ez is ki van írva, a cédulára is rá van írva. Nem felelnek azért, hogy a tesztelési kritériumoknak kitett autó elromlik a tesztelő vonalon. Ez simán csak annyit jelent, hogy nem ment át a vizsgán.

És sok sok hasonló.

Kedvencem azonban a “tökéletes autót is megbogarásszák és megbuktatják”.  Hát kedveseim… én nagyon buta és kicsi és idegen vagyok ettől az országtól és nyilvánvaló, hogy nem értek mindent. De a mi autónk 23 esztendős elég rozoga járgány. Nem csicsás, nem fényes, nem is töltötte a fiatal éveit párnák közt egy garázsban. Mondhatni ütött kopog és néha még csikorog meg nyikorog is. De megy.  És megbogarásszák alaposan, hogy én sajnálom szegénykét ahogy megrázzák és megtapogatják minden hol.  Nyolc vizsga alatt amin én is részt vettem 2x lett elbuktatva mind a kétszer jogosan. Én nem értem, hogy egyesek hogy olyan pechesek, hogy … a “tökéletes autóval” bukják el a vizsgát.

Szóval úgy vélem, hogy kb a szokásos dolog várható ettől a vizsgáló helytől is. Remélem idén is sikeresen átmegy az autókánk. Holnap Zember elmegy vele a szervizig, megnézetni ha nincs-e valami olyan gond amiről nem tudunk. Van még 2 hetünk a kijavításra. Jó lenne ha nem lenne semmi baj vele. Ebben a hónapban alaposan megkopasztott az állam bácsi és még nem is jutottunk a végére.