Heti összevissza

Alaposan belenyúltunk a sütőre félretett összegbe.  Egyik része a kocsira fog elmenni a másikat meg elköltöttem én ha már úgyis hozzá kellett  nyúlni. Megvettem a vákuum csomagoló masinát. A Tefal Vacupack Plus-ra esett végül a választásom, elsősorban azért, mert nagyon elegem van a pocsék minőségű sziri szari “noname” márkákból és a Tefal-al eddig elégedett vagyok, de főleg azért a Plus mert véletlen promóció volt és fele árban lehetett megkapni. Valami 15 euróval került többe mint a Tefal Vacupack Classic amit eleve venni akartam.

Hadd ne mondjam, hogy már készültem visszatenni a dobozba, hogy a gép valamiért nem működik mikor végül rájöttem, hogy mégis hogyan kell használni. A használati útmutató teljesen gagyi, szart sem ér, nem lehet megérteni belőle semmit. Valami idétlen rajzok vannak csupán meg “hibakezelési útmutató” teljesen béna javaslatokat tartalmaz csupán.  “Ha a zacskó nincs a vákuum rekeszbe helyezve, helyezze helyesen a vákuumrekeszbe”. Na jó nem épp ez, de valami nagyon hasonló “logikus” utasítás.

Azóta be is csomagoltam a tegnap vásárolt kolbászt 4 drb zacsiba, ami 4 étkezésre elég lesz, és az szuper jó ebben, hogy egy egy ilyen román boltos vásárlás alkalmával nem kell fulladásig a román cuccokat enni, nehogy megromoljanak, hanem szépen beosztom, bevákumolom őket kisebb adagokba és a hűtőben sokági eláll így.  Így bőven ráér majd havonta egyszer arra menni és mégis el leszünk látva ezekkel a földi javakkal is.

Nagyon várom, hogy meglegyen a konyha meg a sütőm is. Ugyanis elkészült ételeket is simán lehet vákuumozni, így lesütök mondjuk egyszerre több csirkecombot és kettesével elrakom olyan napokra amikor  nincs időm vagy kedvem főzni.

 


A lakás halad, minden nap alakul valami. Most például a helyére kerültek az “elő keretek” az ajtóknak. Nem tudom ki találhatta ki ezt a megoldást, de áldásom küldöm felé, mert így befejezhetünk minden faltöréssel járó munkát anélkül, hogy megvegyük az ajtókat, amire jelenleg pont nincs pénz. Az ajtók meg rendelkeznek valami kis kerettel ami ezzel az elő kerettel jön össze csatolva de az ajtó beszerelése már csak egy kis fűrészporral fog járni. Megvan a folyosó villanyszerelése is illetve a plafon is, a két lámpával.

Tegnap épp firtattuk, hogy mi legyen a következő lépés, de még mindig annyi van, hogy tök mindegy mivel folytatja. talán a szobák falainak a glettelése lesz soron, előkészíteni mindent festés előtti állapotra, hogy utána lehessen a padlócsempét lerakni.  Végül úgy döntöttünk, hogy “majd meglátjuk”, valamivel csak folytatja majd Zember.


Még volt legalább 10 dolog amit meg akartam említeni, de végül elfelejtettem így bizonyára nem is volt fontos.