Színek

Az első két sikertelen próbálkozás után, gondoltam veszek egy fehér anyag darabot és kipróbálom az összes színt, lássam, hogyan viselkednek. Gyerekkorom emlékei jutottak eszembe, volt egy időszak a suliban amikor efféle kriszkraszok színezésével szórakoztam órán 😀 odafigyelés helyett. Készítettem egy ilyent.

“La Pajarita” textil festékekkel szórakoztam.

A következőket tapasztaltam: 

24 óra száradás után 2-3 percig vasaltam, majd rögtön kézzel ki is mostam az anyagot.  A kép mosás után készült, a színek nem mosódtak ki, nem folytak össze és megmaradtak ugyanolyan élénknek mosás után is. Mivel az anyagomnak a szélei nincsenek eldolgozva, nem akartam gépi mosásnak kitenni. Még nem tudom ha csinálok-e valamit ezzel a tarkabarka “műalkotással” 😀 Arra gondoltam, hogy akár felragaszthatom egy párnára mint “applique” és odaajándékozom a színeket kedvelő S. szomszédasszonynak barátság nevében

  • az arany szín csodásan takar, nagyon szépen lehet festeni vele a végeredmény minden esetben szép, ilyent még veszek
  • a sötét barna is szépen takar, egyenletes lesz a szín, ilyent is valószínűleg veszek.
  •  a 6 szín ami egy dobozban volt (kék, fehér, piros, zöld, sárga, fekete) mintha más fajta festék lenne, átlátszóbb, nem takarnak olyan jól, bár kétségtelen, hogy a színek élénkek és meg is maradnak ha az ember követi az utasításokat.
  • az én színezésemen jól látható, hogy a piros , zöld, sárga színek között mindig látszik a fekete rajz, mind átütnek. Érdemes lenne kimosható markerrel megrajzolni esetleg az alap mintát. Azonban azt hiszem még fogok próbálkozni más fajta festékekkel is.

Azóta még átrajzoltam a vonalakat, és határozottan szebb lett. Még lehet felbiggyesztem valami párnahuzatra.