Felkészülés a logisztikai katasztrófára

Na ugye milyen szép címet találtam?  Olyan ez mint a címek címe!

Spanyolországban elkezdődött a turista szezon és ezennel a sztrájk szezon is. Minden évben ez van, már kissé unalmas.

Úgyhogy kedves turisták, ha erre jártok és jót akartok akkor az úti tervben mindenképpen szerepeljen: metró, busz, vonat járatok kikeresése, legtöbb reptéren van.  Városon belül a turista busz a legjobb megoldás, illetve metró jegyekkel kombinálva, esetleg Uber, Cabify és Lyft szolgáltatások illetve aki megengedi annak még jobb lehet a bérelt kocsi. De városokon belül (Madrid, Barcelona, Valencia stb) tényleg nem jó ötlet kocsikázni, amúgy is dugók vannak mindenütt.


Mi szépen csendesen elmentünk vásárolni, itt “vidéken” ahol igazándiból semmi sincs megzavarva (egyelőre) és vettünk pár olyan holmit amit amúgy nem eszünk. (száraztészta, rizs???) Elment az eszünk? Nem… Egyszerűen nem szeretném ha tök váratlanul érne egy olyan helyzet, hogy a boltokból kiürül minden és ideig óráig nem lehet semmit se kapni. Oké, remélhetőleg a taxis sztrájk nem fog ilyesmit okozni, de novemberben drágulhat a motorina, és várhatóan akkor lesz majd kamionos sztrájk… azért az már sokkal komolyabb kihagyásokat jelenthet az ellátásban és ezért addigra szeretném ha két-három hétre elengedő “szükségkaja” lenne itthon. Legyek inkább kissé paranojás és gondoljon mindenki hülyének, mintsem majd várjam éhesen a következő kamiont kajával és verekedjek két kekszért…

Amúgy is tervbe volt véve, hogy egy vésztartalékkal rendelkezzünk ami szerintem értelmes dolog és jó ha az embernek van.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..