2017 január

Tarkabarka galambok

Mikor elmentünk inni egy kávét…. érdekes látványban volt részünk. Színesre festett galambok köröztek a házak fölött. Először azt hittük egy halom papagáj repked össze vissza, de olyan furán “galambosan” viselkedtek. Kicsit közelebb jöttek és akkor látszott, hogy tényleg galambok, de a szivárvány minden színében tündökölnek. A galambok “alatt” meg emberek jöttek mentek walkie-talkie-val és távcsövekkel a kezükben. Feltételeztük, hogy valami versenyről lehet szó. Utána néztem és tényleg.  Valami olyasmiről van szó, hogy a galambok egyéni színekkel vannak megfestve, majd kiengedik a tarka hímeket és egy nőstényt s amelyik galamb többet repül/tartózkodik a nőstény mellett az nyeri meg a versenyt illetve a párzási jogot a nősténnyel.

Érdekes és bizarr látvány volt.

A szegénység relatív

Milyen érdekes, mikor olyanok akik még egy óriás nagy bukás után is sokkal jobban állnak mint az átlag csóró azon siránkoznak, hogy ők milyen szegények, de ahelyett, hogy egy kb 50-60 eurós autójavítást elvégeztetnének az amúgy működő kocsin, egyből arra a következtetésre jutnak, hogy inkább lecserélik azt, mert “csak” 8000 euróba kerül a másik…

Biciglig

A bicikli kerekében van egy nyolcas. Most már “tudom” (haha megnéztem egy yutub videót), hogyan kell ezt megjavítani. Csak be kell szerezzük a nyolcas “elleni” kulcsot a Decathlonból… ja… és reméljük, hogy az eddigi próbálkozásom nem rontott sokkal többet a helyzeten…

8 kilósat kettőtöknek??? Minek akkorát??

A mosógépről van szó 😀

Az egyik válaszom az, hogy MIÉRT NE? A másik meg, hogy  ez volt számomra a leglogikusabb választás. Nem mintha bárkinek is magyarázattal tartoznék, hogy miért vettem nyolc kilós mosógépet csak két emberre… mert ugyan kinek mi köze hozzá… de ha valakit érdekel, hogy “miként” logikáztuk ki, akkor elmondom:

Egy hat kilósra gondoltunk eredetileg. Volt is egy LG amit kinéztünk magunknak, de végül kiderült, hogy a boltban az az egyetlen példány, az összes többi jóval drágább volt mint amit mi vettünk meg végül.  Amikor nézelődtem online, a nyolc kilósnak az ára volt a legjobb, alig 30 eurónyival drágább mint a bolti 6 kilós és még haza is küldték. Mivel a hat kilós mosógép az eleve keskenyebb volt, azt még a fürdőszobába terveztem… de mivel onnan “kilakoltattuk” a mosógépet, hogy maradjon tágasabb a fürdőszoba… a konyhában kap majd helyet elrejtve a konyhaszekrényben, így teljesen felesleges lett volna spórolni a hellyel, mert úgyse tudom semmi másra használni azt.  Aztán ha már csak 30 euró volt a különbség, akkor legyen a 8 kilós, legalább ebbe nem kell begyömöszölni a nagy pokrócot vagy a paplant is ki tudom mosni vele, mert egyszerűen belefér.

Aztán mióta megvan, rájöttem, hogy a nagyobb mosógéppel bizony spórolunk is. A vízzel itt nem kell törődni, nincs vízóránk, így annyit használhatunk amennyit akarunk, ellenben az áram már nincs ingyen… így nem mindegy, hogy hetente mondjuk 2x mosok, vagy 4x vagy akár csak egyszer ha épp kevesebb holmit használunk, mert egyszerűen minden belefér a mosógépbe? A kicsi adagokkal sincs baj, mert eleve van olyan programja (nem is egy) ami leméri a ruha súlyát így nem fog tonnányi vizet melegíteni ha csak három kiló van benne….

Hát valami ilyesmi…

Hatos parfüm

Szerintem nagyom mókás az amikor a karácsonyi meg szilveszteri nagy puszilkodások közepette nem egy, hanem szinte minden ismerősöm azzal kezdi, hogy duplán megszagol magának azzal a kijelentéssel, hogy “neked olyan jó illatod van!!!!” Ez történt idén. Úgy nők mint férfiak ezzel kezdték és főleg a hölgyek utána hevesen érdeklődtek, hogy milyen “tuti márkás” lámúr, obszessön vagy forevör nevű löttyel kenegettem be magam én meg ártatlanul azt mondtam nekik, hogy “a hatos”… Mert nevenincs márkátlan parfümöm van… pontosan a hatos a Consumból és imádom… azért van, mert ott volt alkalmam sorra próbálni őket amíg erre az illatra bukkantam ami nekem nagyon nagyon tetszik. 4 euróért flakonkája… Ennél csak az viccesebb, hogy minden parfüm csodáló hölgyemény sok sok kemény európénzt ad ki a “megfelelő” márkáért… 😀 (Ja és nem viccből mondták, hanem tényleg szagolgattak többször is ámuldozva :D)