2017. január 2.

8 kilósat kettőtöknek??? Minek akkorát??

A mosógépről van szó 😀

Az egyik válaszom az, hogy MIÉRT NE? A másik meg, hogy  ez volt számomra a leglogikusabb választás. Nem mintha bárkinek is magyarázattal tartoznék, hogy miért vettem nyolc kilós mosógépet csak két emberre… mert ugyan kinek mi köze hozzá… de ha valakit érdekel, hogy “miként” logikáztuk ki, akkor elmondom:

Egy hat kilósra gondoltunk eredetileg. Volt is egy LG amit kinéztünk magunknak, de végül kiderült, hogy a boltban az az egyetlen példány, az összes többi jóval drágább volt mint amit mi vettünk meg végül.  Amikor nézelődtem online, a nyolc kilósnak az ára volt a legjobb, alig 30 eurónyival drágább mint a bolti 6 kilós és még haza is küldték. Mivel a hat kilós mosógép az eleve keskenyebb volt, azt még a fürdőszobába terveztem… de mivel onnan “kilakoltattuk” a mosógépet, hogy maradjon tágasabb a fürdőszoba… a konyhában kap majd helyet elrejtve a konyhaszekrényben, így teljesen felesleges lett volna spórolni a hellyel, mert úgyse tudom semmi másra használni azt.  Aztán ha már csak 30 euró volt a különbség, akkor legyen a 8 kilós, legalább ebbe nem kell begyömöszölni a nagy pokrócot vagy a paplant is ki tudom mosni vele, mert egyszerűen belefér.

Aztán mióta megvan, rájöttem, hogy a nagyobb mosógéppel bizony spórolunk is. A vízzel itt nem kell törődni, nincs vízóránk, így annyit használhatunk amennyit akarunk, ellenben az áram már nincs ingyen… így nem mindegy, hogy hetente mondjuk 2x mosok, vagy 4x vagy akár csak egyszer ha épp kevesebb holmit használunk, mert egyszerűen minden belefér a mosógépbe? A kicsi adagokkal sincs baj, mert eleve van olyan programja (nem is egy) ami leméri a ruha súlyát így nem fog tonnányi vizet melegíteni ha csak három kiló van benne….

Hát valami ilyesmi…

Hatos parfüm

Szerintem nagyom mókás az amikor a karácsonyi meg szilveszteri nagy puszilkodások közepette nem egy, hanem szinte minden ismerősöm azzal kezdi, hogy duplán megszagol magának azzal a kijelentéssel, hogy “neked olyan jó illatod van!!!!” Ez történt idén. Úgy nők mint férfiak ezzel kezdték és főleg a hölgyek utána hevesen érdeklődtek, hogy milyen “tuti márkás” lámúr, obszessön vagy forevör nevű löttyel kenegettem be magam én meg ártatlanul azt mondtam nekik, hogy “a hatos”… Mert nevenincs márkátlan parfümöm van… pontosan a hatos a Consumból és imádom… azért van, mert ott volt alkalmam sorra próbálni őket amíg erre az illatra bukkantam ami nekem nagyon nagyon tetszik. 4 euróért flakonkája… Ennél csak az viccesebb, hogy minden parfüm csodáló hölgyemény sok sok kemény európénzt ad ki a “megfelelő” márkáért… 😀 (Ja és nem viccből mondták, hanem tényleg szagolgattak többször is ámuldozva :D)

Mit tudnak ezek csinálni???

és felteszem a költői kérdést is: MIÉRT kell mindig legalább  egy idióta szomszéd legyen minden lakóközösségben???

Naponta csak ámulunk és csodálkozunk, hogy mi a fészkes fenét csinálhatnak a közvetlen szomszédaink, mert olyan nagy a mozgás náluk, mintha legalább is átrendeznék a házat. 2x. Feltételezzük, hogy valami asztal/szék/ágy húzogatásról lehet szó… de mivel nem látunk be, így csak találgatunk, hogy mi lehet. Elképesztően zajosak és jó sokáig tologatják a bútorokat. E mellett még énekelnek (Megasztár és X Faktor) az apa meg óbégatva imádkozik, (Miluieste) de teljesen összefüggéstelen időközökben, nem tudjuk miféle holdkalendárium alapján… Olyan is van, hogy heves veszekedést követ ima, de olyan is, hogy a leányzó (X Faktor) óbégatós éneklése után hirtelen kezdődik a mormogás… A FENE tudja, de tényleg jó lenne ha elmennének a picsába innen s valami rém csendes és nyugis, normális szomszéd költözne be. Ja arról nem is szólok, hogy nem tudják az ajtókat becsukni (csak bevágni) az ablakokat is háromszor csapják be (most meg a sok ajtó csapkodás után nekifogtak megint óbégatni).

Azt még csak reméljük, hogy ez a hálószoba (ami nekünk majd átvedlik nappaliba…) a legzajosabb, és lakás hátsó része csendes.   Ebben a szobában lesz hely a megfelelően vastag hangszigetelésre, szóval úgy 2-3 éven belül ezek a durva hangok talán nem hallatszanak át majd ennyire…Azonban az ami a mi fő hálószobánk lesz, nem elég nagy a vastag hangszigetelésre, csak a vékonyabbra…

Még mindig tanulmányozom a hangszigetelés titkait… mert ahogy mélyed bele az ember derül ki, hogy nagyon sok van. Mondhatni “tiszta szerencse”, hogy csórók vagyunk és nincs pénzük, mert már lehet megvettem volna 2-3 féle anyagot ami végül is teljesen felesleges… (arról most ne beszéljünk, hogy a megfelelő mennyiségű pénzzel nem is kéne ilyen lyukas lakásban laknom, hanem lehetne mondjuk házam…vagy épp alkalmazhatnák egy szakértőt aki megcsinálja helyettem… nézzük mindennek a jó oldalát ugyebár)….  csak a “kék gipszkarton” az ami egyelőre le van szögezve, hogy jó lesz…. az állítólag hangszigetelő. Majd ha meglesz, beszámolok arról, hogy megérte vagy csak feleslegesen dobtuk ki a pénzt az egészre mert szart sem ér… Végül is még mindig megvan az az opció, hogy megvegyük a szomszédok lakásokat (mindkét oldalon), a levegő meg jó hangszigetelő… esetleg befújjuk a két szomszéd lakást pur habbal a biztonság kedvéért. (ja… a teljes hangszigetelés érdekében jó lenne az alattunk levő lakásokat is megvenni, és ha már ennyire jutottunk, miért ne vegyük meg az egész tömbházat??? Micsoda nagy teraszunk lehetne a tetőn…És akkor végre csend lesz. Vagy elköltözünk a világ végére egy lakatlan és madár nélküli szigetre. Oké… tudom már. veszek egy hangtompítós fülhallgatót.