2017. december 21.

Kávéfőző quest

Nem hittem volna, hogy egy egyszerű kávéfőző gép vásárlása ilyen komplex feladat lenne.  A bolt és a net tele tele van rondábbnál rondább idétlen formájú kapszulás gépekkel bár valószínűleg csak én vagyok vén de nem tudom értékelni ezeket a “dizájner” cuccokat. Egy dolgot tudtam meg a 2017-es kávéfőzőkről: 3 féle van. Olcsó és szar, olcsóbb és kapszulás, drága.

Legnagyobb választék a kapszulások között kereshető, mintha mindenki bedilizett volna és az előre dobozolt, adagolt kávékkal akarna csak élni. Nyilván a gyártok azt gyártják amire van kereslet és úgy néz ki a legtöbb vásárló ezeket az idétlen robot kutya formákat kedveli, ebből szinte minden gyártó gyárt. A következő képek csak úgy véletlen szerűen lettek összeválogatva azok közül a kávéfőzők közül, amelyek nekem NEM TETSZENEK és persze kapszulásak, úgyhogy ilyent nem fogok venni.

Az egyik boltban ahol voltunk a kb 2 drb presszó kávéfőző mellé jutott 7-8 ilyen “bigyó fejű” akármi és még egy adag “csöpögős” főző is.

Ma visszavittük a Phillips Saeco Poemia “Annyversary Edition”-t a boltba, és visszakaptuk a pénzt. Utána még nézelődtünk egy kicsit a kávéfőzők között de nem vettünk semmit.

Volt még egy Delonghi , ami úgy ahogy kinézett, de mivel a műanyagja annak is ugyanaz az “olcsó hús” típusú anyag volt mint ennek, hát inkább elköltöttük a pénzt kajára. A régi gépünk Delonghi volt és sokáig hűségesen szolgált, nem ellenszenves mint márka, de ez a modell eléggé gyenge minőségnek nézett ki.

Még nézelődtem a nete és bár találtam ezt a gépet, Delonghi Distintia ami nagyon tetszik kinézetre…és a neten is mindenki azt írja, hogy a kivitelezése hibátlan és csodaszép…nagyon sokan panaszkodnak arról, hogy sok gond volt a gépekkel, eleve hibásan lettek kiküldve vagy meghibásodtak pár hét után. Nincs elég visszajelzés, hogy  el lehessen dönteni ha tényleg bajok vannak a géppel vagy csak pechesek voltak azok a vásárlók akik elküldték a visszajelzésüket.  Ez valamivel drágább mint a Phillips volt, és egyelőre most fagyasztom a kávéfőző vásárlást.

Ha nyerek a lottón, akkor tudom milyen kávéfőzőt veszek 😀 Bosch-t. Csak ez kissé drága és még nem jött el az ideje, hogy ennyit kiadjak egy kávéfőzőre.

Philips Saeco Poemia “Annyversary Edition” – hogy ez mekkora csalódás volt!

Kérem szépen közös karácsonyi ajándéknak egy Philips Saeco Poemia “Annyversary Edition” kávéfőzőt néztünk ki, ami a képeken igen jól nézett ki és ami az ár kategóriájában egy jó választásnak tűnt. Hiába is álmodozom  Bosch kávéfőzőkről azok messze meghaladják azt az összeget amit jelenleg kávéfőzőre elköltenék. Ma megyünk és visszakérjük a pénzünket, meg visszaadjuk a gépet.

Phillips Saeco Poemia "Annyversary Edition"

Az első ami erősen nagy csalódás az a műanyag alkatrészek minősége. A “siralmas” egyszerűen nem megfelelő jelző. A víztartály teteje csak “oda van téve” semmiféle mechanizmus ami biztosítaná, hogy az ott is marad, ha csak elmész mellette és véletlen hozzáérsz akkor a tető megmozdul.

A csupor tartó rész is csak “rá van hányva” a másik műanyagra, semmiféle halvány kis mechanizmus amivel éreznéd, hogy a helyén van. A fém rácsnak mintha nem lenne megfelelően kialakítva a sánc ahova be kell helyezni, azt is két három próbálkozás után sikerül pontosan a helyére tenni, úgy fityeg az egész. Nincs automatikus kikapcsolója, de ezzel tudnék élni, ellenben a kapcsoló gomb HÁTUL és alul van, teljesen elérhetetlen, avagy minden alkalommal, hogy ki akartam kapcsolni a gépet, megmozdult a víz tartály teteje vagy a pohár tartó rész. És hiába lehet elvenni a rácsos-kávé felfogó részt, kb 5 mm hiányzik ahhoz, hogy egy nagy csuporba lehessen a kávét felfogni.

Oh well, ezzel is tudnék élni, de a szar műanyagok kiverték a biztosítékot. Ezt meg is írtam a honlapjukon, mert lehet a terméket ratingelni, de természetesen a rossz visszajelzés nem kerül ki a honlapra 😀 (“nem megfelelő visszajelzés” címen kitörölték, pedig becs szóra semmi olyan minősítést, hogy “szerintem ez szar” nem írtam 😀

Na sebaj, ma összecsomagoljuk és visszakérjük a pénzünket.

Egy kép… emlékül, hogy volt ilyenünk.