Az előző bejegyzés folytatása…

Helyére került az ablak. Ne ijedjetek meg a képtől…. kicsit ronda szegény a jelenlegi állapotában, de hamarosan megszépül!

Volt egy két napig tartó dilemmánk ezzel az ablakkal, amivel ma végül egyezségre jutottunk 🙂 A mellékelt ábrán látható kék vonal azt jelzi, hogy mi az ami egyszerűen leszedhető. Mi se tudtuk, de hogy alaposan megnéztük, kiderült, hogy a piros vonal jelzi a fürdőszoba falát. A kék rész egyszerűen csak egy vékony ráépített tégla!!!  ami alatt olyan nagy lyuk van, hogy a kezemet be tudom dugni. Ez nagyon megkönnyíti az egész feladatot, hiszen így biztosan nem bántjuk a fürdőszoba falát 🙂 Nagy öröm. Meglesz az amit én szeretnék anélkül, hogy durván sok munkát adna Zembernek.

Az ablakunkról is kiderült, hogy az egyik szöge nem jó, kicsit elcsúszott. De a gond nem nagy, amikor a falat törjük zúzzuk majd kivágjuk a pur habot és újra illesszük immár tökéletesre.

A délután többi része azzal telt el, hogy a vízszerérlest és a lefolyó csövet terveztük illetve próbálgattuk az alkatrészeket.

Felfedeztük, hogy a modern vízszerelés bizony mekkora nagy humbug!

Az a fajta műanyag csatlakozó amit ez a faszi is használt valami erősen drága géppel van a csőre csatlakoztatva. A piros és kék “bigyókról” beszélek. Valami 600 és 900 euró körül van egy ilyen gép… és nyilvánvalóan a kis “hobbi vízszerelő” nem fog ilyen gépezetet megvenni. Mi is aggódtunk egy sort, hogy akkor most mi lesz… mivel hát ennyi pénz  gépezetre nincs, de aztán megtaláltam a fém csatlakozókat amelyek sima nagy kulccsal felszerelhetőek a csőre. Go figure. Így minden extra felszerelés nélkül akár mi magunk megoldhatjuk a vízszerelés többi részét. Igazából engem nem az bosszant, hogy az ember szakembert hív egyik vagy másik munkálatra…. nem lehet mindenki olyan őrült, hogy fejjel megy a villanyszerelésnek és vízszerelésnek mint mi tettük. Ellenben az biztos, hogy nagyon mérges vagyok a mi “szakemberünkre” a hányás munkára amit végzett és arra, hogy meg se említette a másik csatlakozók létezését. Végül is nyilván az ő érdeke, hogy hozzá forduljunk minden kis módosítás végett.

Velünk azonban nem húzott ki semmiféle főnyereményt, mert akkor se fordulnék hozzá, ha nekem kéne egyedül kiokoskodnom a vízszerelést.

Íme a munka amit ő végzett:

A kis nyíl jelzi a csövet ami a fürdőszoba fele megy. Ha jól megnézitek a képet, a fehér vastagabb cső valami 10 centivel eláll a fal vonalától és nem lehet a falhoz közelíteni a vékony cső miatt. Olyannyira, hogy ha oda bútort akarunk tenni, akkor vagy kivágjuk a bútort, vagy a csövet vágjuk el és hozzuk egy szintre a fallal. Ennek a kijavításához  nyilván a “szakértőt” kellett volna visszahívni és az ő trehány munkájának a kijavítása is a mi zsebünkre ment volna.  Hát bekaphatja, mert a vízszerelést megoldjuk mi.

Zember egy icipicit ideges volt a vízszerelés miatt. Aggódott attól, hogy ezt a fajta csövet csak a gépes megoldással lehet csatlakoztatni, és akkor mi van. De az a jó, hogy végül együtt kibogoztuk, megvannak az alkatrészek, megvan a “fogó” amivel vágni lehet az efféle csövet és holnap a helyére kerül majd minden.

A lefolyó cső sem adta meg magát egyszerűen. Az is szerepel a képen, pont a narancssárga kesztyű mellett van. Nos ez kérem egy vastagabb cső ami csatlakozik a még vastagabb csőbe, “csak úgy” bedugva, borzalmas egy munka. Így már nem is csoda ha gyakran volt “budi szag” a konyhának ezen sarkában, hiszen a lefolyó cső az itt ott lyukas volt. A bogarak jelenlétére is magyarázat került, azok úgy császkáltak itt mint az autópályán… Valószínűleg csak a harmadik emelet mentett meg attól, hogy nem volt igazi invázió.

Ma kissé nomádok lettünk… levágtuk a saját vizünket, még jó, hogy előtte begyűjtöttünk vödörbe lavórba vizet, illetve van két flakon ivóvizünk is. Holnap elméletileg összerakjuk az új vízszerelést 😀 alig várom, hogy megmutassam.