2018. november 20.

Azért ez egy picit már perverz kategória

Mennék egy picit világgá, mondjuk a jövő héten miután letudom ezt az über stresszes eseményt ami holnap este kezdődik. Erősen remélem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz végig, de ettől függetlenül egy hete már nem alszom. Arra gondoltam, hogy egy kis levegő csere nagyon jót tenne nekünk.  Nem gondolkozom semmi konkrétban és valszeg nem is megyünk sehova, max csak lazábbra vesszük a munkát. De “elméletileg” keresgéltem szállásokat. Találtam is több, ugyanebbe az ár kategóriába szállásokat, ugyancsak 3 napra.

 

Ugyanarról az országról van szó.  Elsősorban az első hirdetésben szerintem az adó borzalmasan el van túlozva, az adó nem lenne szabad soha se  másfélszerese legyen a szolgáltatásnál, ez nem egyéb mint durva rablás.  Kérdem én, hogy adó ez vagy adó címen az emberektől elzsebelt összeg? A másodikban meg az adó bele van számítva a szállás árába és bár a két képecskén nem látszik, ennem a szállásnak sokkal jobb az értékelése mint az elsőnek. Csak állok és csodálkozom, hogy HOGY VAN EZ.

 

Csőtörés, kocsigondok, beázás és esik az eső…

Ah, mire oda jutottam, hogy megírom ezt a pár sort, már csőtörés sincs, az eső sem esik és valószínűleg egy picit már száradt a beázás is. A kocsival még nem tudjuk mi a helyzet, reménykedünk, hogy még egy ideig mégiscsak bírja nagy befektetés nélkül.  A szombaton felfedezett “talán mégis csőtörés ez” című izgalmak után ma végre volt annyi rés az esőzések között, hogy Zember felment a tetőre.   A szomszéd vize játszott szökőkutat. Az eső mellé ez a víz mennyiség meg szépen eláztatta a fürdőszobánk plafonját és falát.

A jó hír, hogy nem volt túl nagy a baj, Zember szétszedte és újra összerakta azt a csatlakozást és most a víz rendben van. Örült a szomszéd nagyon. Mi még jobban mert az eső elálltával a víz is szépen felszárad. Zember jövő héten majd megjavítja. “Szerencsére” a fürdőszobában nem volt minden befejezve és tuti lesz még egy festés, szóval nem történt óriás nagy tragédia. Az előszoba felett és a konyha felett is van egy kis beszivárgás, ezeket is megjavítja aztán rendben is van a tető egy ideig. Még jó, hogy a javítás nem nehéz! Egy speciális bitum réteget kell gáz lángszóróval felragasztani. Megbeszélte Zember az adminisztrátor szerű szomszéddal, hogy az anyagokat közösen állja mindenki a munkát meg adjuk mi.

Határozottan szeretnék felújítani egy házat is valamikor az életem folyamán.