2019 március

Day 75

Arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj a “fejem közepe”, valami mintha begyulladt volna és bentről feszítené ki a fejem. A torkom is fájt valamennyire, az orrom is bedugult és délutánra szépen belázasodtam. Nem nagyon, csak egy picit. Épp annyira, hogy visszafeküdtem és aludtam vagy 3 órát, majd vacogva ébredtem. Beszedtem a pirulákat (long live ibuprofen!) elmúlt a fájdalom, most elvagyok és nagyon melegem van 🙂

Vacsorára főztem valami “bolonyai” ragú félét, sacc per kb ami ezen a recepten van bemutatva, csak kissé vadabbul fűszereztem és a végén egy kis fagyasztott zöld paszulyt is beletettem “tömítésnek” mert ezt mi csak így esszük.

Jut eszembe, egy ilyesmi aprító masina nekem is tuttira fog kelleni 😀 De majd csak akkor ha elromlik a jelenlegi elektromos reszelőm. Már két fog letörött a kés tartóról.  Zöld zellert nem szoktam bele tenni, de legközelebb megpróbálom. És határozottan én is fogok nagyobb adagot készíteni, és lefagyasztom, mert mennyire praktikus dolog az!

Rozmaring- jut eszembe… a következő séta alkalmával a “másik oldalra” kell menjünk. A falunkat körbe veszik a hegyecskék és azon az oldalon ahol én szeretek tekeregni, nincsen rozmaring. A másik oldalon van 🙂 Fogok szedni. De amint közelebb jutunk a konyhához, fogok venni olyant ami remélhetőleg nem nő meg óriás nagyra.

 

Ringli, fogó, lyukasztó – PRYM

Nem hittem volna, hogy ennyire nehéz lesz ezt a feladatot megoldani. Azt sem, hogy ilyen sokba kerül… de azt még annyira se, hogy ilyen nehéz lesz beszerezni.

Íme a megoldás ami végül úgy néz ki működik. Úgy néz ki – mert sikeresen és könnyedén felraktam a próba darabra 2 drb ilyen ringlit (Angolul: eyelets vagy Grommets; Spanyolul vagy Ojales vagy Ojetes .. mindkét szóra jön eredmény)

és

A két szerkentyű kompatibilis, avagy az alsó pakkban található kis kütyük felhasználhatóak a felső fogóval.  A ringlik szépen és elég könnyen a helyükre kerültek, nem kellett különösebben erőlködnöm a megszorításukkal.  A kalapácsos megoldás nem igazán megfelelő tombházban lakók számára – mint mi- hacsak nem akarod magadra haragítani a szomszédokat.

Az első pakk ilyen ringli amit megvettem borzasztóan szar minőség volt. Egyet se sikerült úgy a helyre tenni, hogy szépen záródjanak a dolgok, még a fogóval se. Ezek a Prym cuccok jól működtek, de elég drágák.

Hipster effect LOL

Aszongya, hogy nemrég a MIT Technology Review megírt egy cikket aminek a címe az volt, hogy  ‘The hipster effect: Why anti-conformists always end up looking the same.’ és a sors iróniája úgy hozta, hogy szinte azonnal bizonyítékot kaptak erre az állításra.  Egy mérges fiatalember írt a szerkesztőségnek, hogy ő van a cikkhez mellékelt képen és a képet az ő engedelme nélkül használták fel. És ugyanilyen gyorsan az is kiderült, hogy az illető összetévesztette saját magát a képen látható modellel és semmi köze nincs a cikkhez mellékelt képhez.  Khm. Vicces dolog ez a hipszterség 😀

 

https://www.technologyreview.com/s/613034/the-hipster-effect-why-anti-conformists-always-end-up-looking-the-same/

“The hipster effect: Why anti-conformists always end up looking the same”