2019 október

Hol a logika???

Adott a Gmail app, ami egy email program, és ennek segítségével ugye a gmail és az egyéb emaileket egy kupacban lehet nézegetni.  Ha több emailt kezel az ember, ideális. Igen ám, csak eszedbe ne jusson jelszót cserélni, mert a kálvária elkezdődik.

Első körben, lehetetlen a gmailen belül ennek az email címnek kicserélni a jelszavát. Valami véget nem érő körkörös ciklusba kerül, next, error, proceed anyway, edit, next error, proceed anyway között. Kilép, vissalép, meggondol, befejez, abbahagy  nem létezik.  Aztán mikor az ember összes töke tele lesz már ezzel – mert a beállítások jók – hiszen az Outlookban pont ezekre alapozva működött minden – akkor appból kilép, visszalép és kezdi elölről, hátha valahol mégis elrontotta. De nem, ugyanaz a véget nem érő ciklus kezdődik el. Jó, akkor törlöm a kontót és újra adom, hiszen semmi nem vész el, az emailok máshol vannak tárolva. És elkezdődik a kálvária no2. Hol a lófaszba kell letörölni a kontót? Mert gmailen belül – az appon belül, amihez hozzá lett adva a kontó ilyen funkció nincs. Hiába keresem az összes logikus helyen “settings”… erre  utaló gomb nem létezik. És akkor az egész művelet úgy kezdődik, hogy google search “how to delete email account from gmail”, mint valami dedós… A megoldás hamar megvan. Menj a telefon FŐ settings helyére, ott is keresd meg az Advanced Settings al oldalt, majd itt megtalálod a bizonyos email kontó letörlésére a gombot.

WHO THE FUCK INVENTED THIS SHIT?????

Össznépi összefogás, mert a bíróság, rendőrség és törvények nem segítenek…

A Portugalete  nevű Spanyol városban – valahol Bilbao mellett – egy 94 éves nénike elment a rokonaihoz. Mikor hazaérkezett, idegen emberek laktak a lakásában, ki volt cserélve a zár. “Okupa” a neve ennek a tevékenységnek. Magyarul mondva beköltöznek valaki lakásába idegenek, mert a törvény megengedi, és a lakás hivatalos tulajdonosa nem tud semmit tenni ellene, mint feljelenteni őket és megvárni, hogy a törvény kerekei igen lassan elkezdjenek mozogni. Hónapokba telhet amíg történik valami. Ha a “tevékenységbe” gyerekes család kezd bele, az esély, hogy hamar megoldódjon a gond elég kicsi lévén, hogy a gyereket még több törvény védi.  Logikus nyilván az lenne, hogy a rendőrség azonnal bemegy, összeszedi a betöröket, a gyereket szépen intézeti körülmények között elhelyezi biztonságba és a tulajdonosnak vissza adja a tulajdonát.

Nos ebben az esetben mindenki vállat vont a jogi vonalon. De a település népessége erősen felhördült. Szerintem és minden épp eszű ember szerint jogosan.  Összegyűltek a ház előtt és nem voltak hajlandóak elmenni onnan. Mint látható a képen is – a rendőrök feladata, hogy a betolakodó szemeteket védi, nehogy meglincseljék őket a népek.  Végül a nyomásnak köszönhetően rendőrségi védelemmel elhagyták a lakást és a 94 éves nénike visszatérhetett a SAJÁT otthonába.

Ez így egyszerűen borzalmas.  Borzalmas, mert nagyon nagyon igazságtalan. És kb ezekért az esetleges történésekért voltam hajlandó baszottul jó ajtót venni.  Bár azt tudom, hogy tolvaj ellen nincsen zár, de azt is tudom, hogy én legalább megtettem minden tőlem telhetőt, hogy ne legyen senkinek se könnyű dolga.  Bele se merek gondolni, hogy elmész valahova két hétre és nem hogy kiraboltak… lófasz, azt még túléli az ember, sír egyet a sarokban és elkezdi vissza építeni azt amije megmaradt… de itt nincs amit vissza építsél… Ja és a törvény azt is szépen kimondja, hogy nem vághatod le a vizet, villanyt és igazából tehetetlenül kell szemlélned, ahogyan senkiházik élnek a házadban, s fizeted nekik a villanyt meg a szolgáltatásokat is.