2019. november 20.

Két csillag …

Átjavítottam a régebbi 4 csillagos visszajelzésemet a Bauhausról 2 csillagosra. Erősen mérges voltam rájuk és szerintem jogosan. Az elektromos cuccokra 5 év garanciát adnak. Önként és senki által nem kényszerítve. Nem az én hibám ha az öt éves garanciával rendelkező fúrógép  két és fél év után elromlik. Ha garanciája van, élni fogok vele. Nem mentem a boltba kiabálni, hogy azonnal adjanak egy másikat. Ha megjavítják, az is jó, ha adnak egy másik hasonló kaliberű, akár használtat ugyanannyi garanciával mint az előző volt, azzal is elégedett lettem volna. Az első boltban – a politika arról szól, hogy bármelyik boltból megveheted a terméket és bárhova vissza viheted – már már ott voltak, hogy adnak egy vouchert, a hölgy lazán elmondta, hogy az ilyesmit nem javítják, mert nem éri meg.  Csak kitalálták, hogy ez a termék náluk nincs benne a számítógépbe, “nem árulták” és menjünk vissza abba a boltba ahonnan megvettük.  Aha, ez mese volt erősen habbal, biztos vagyok benne, hogy ezt a fúrógépet árulták BÁRMELYIK boltba… és az is biztos, hogy most már nem vásárolható meg.  Csak egyszerűbb volt lerázni minket ezzel és végső soron, oldja meg az a bolt ahol eladták a cuccot nem? Jó, ezért nem problémáztunk, haza fele menet kerültünk egy kicsit és beadtuk a másik boltba a terméket.

Ki is állítottak egy papírt október 15-én. Mi meg hazajöttünk. Bár az átlagos garancia intézések nem vettek régebben több időt igénybe mint egy hét, sőt általában 2-3 nappal később telefonáltak, hogy milyen megoldást ajánlanak… most vártunk és sehol semmi. Senki nem hívott, senki nem jelentkezett. Eltelt pontosan 15 munkanap. Ekkor hívtuk fel őket elsőre, és a válasz csak annyi volt, hogy “nem válaszol a szerviz de fognak jelentkezni” viszont látásra. Oké, vártunk tovább. Két nappal később kaptunk egy emailt, hogy hát izé “ellenőrzik a gépet” stb és majd jelentkeznek. Közben jöttek anyumék, és nem volt idő ezzel foglalkozni, de eltelt még 15 nap… Azaz több mint egy hónap attól a perctől kezdve, hogy a gépet visszavittük. És sehol semmi. Megint felhívta őket Zember, hogy mégis meddig várjunk, ez azért egy picit túlzás. Vagy adjanak másikat helyette, vagy javítsák már meg… A szerviz természetesen “nem válaszol”, de majd felkeresnek. Végül tegnap érkezett egy levélke, miszerint ha már ennyire “pofátlanul” inszisztálunk, akkor adnak egy vouchert, és vegyünk valami mást helyette.

Namármost, miért volt szükség 32 napra, hogy ez a válasz megszülessen mikor a másik csajszi konkrétan első nap megmondta, hogy üzlet politika, hogy efféle szerszámokat nem javítanak mert nem éri meg??? Ja csak azért, mert hátha meggondoljuk magunkat???  Így hát megírtam én is a véleményem, hogy rendben, akkor a 4 csillagos visszajelzésemet én átállítom kettőre, mert a minőség nem csak e szempontból de erősen romlik, az alkalmazottak hozzáállása meg konkrétan a leszarom pasztillák mennyiségétől függ újabban. Na és ez úgy látszik nem esett jól nekik, mert végül válaszoltak, hogy hát ők elnézésüket kérik és mindenek előtt a minőség számít és bla bla bla… Úgy kell nekik a két csillag azonban marad. Ráadásul nekem most már van afféle “local guide” csillagom, és nem is kevés úgyhogy az is számít valahol.

 

Miért?

Műanyag… mert nincs elég igazi fenyőtoboz, ami bio, meg eco, meg lebomlik meg minden… szükség van még műanyag tobozra is! Mindez a környezetvédelem nevében 😀  Valószínűleg azzal takaróznak, hogy újrahasznosítható műanyagból van… de akkor is mi a búbánatért kell műanyag fenyőtobozt árulni méghozzá jó drágán? És ki az a marha aki megveszi? Már elnézést attól a fél kézen megszámolható embertől aki pont a fenyőtobozra allergiás.

Ikea. Toboz