2020. március 16.

Eszközök az online melóhoz…

Gondoltam, most időszerű lenne megosztani pár eszközt az online távmunkához, hátha valakinek segít..

Tárhely

Google drive – filok és dokumentumok megosztását teszi lehetővé, ingyenesen használható. Nagyobb tárhely szükséglet esetén fizetni kell érte. Excel és word filok online szerkeszthetőek, megoszthatóak

Onedrive – filok és dokumentumok megosztását teszi lehetővé. Van ingyenes meg fizetett változata is.  Excel és Word filok megosztása, szerkesztése

Deego Cloud – online tárhely

Dropbox online tárhely (ingyenes és fizetett verzió is van)

Videó megosztó, videochat, képernyő megosztó

zoom.us – online meetingek tartását teszi lehetővé.

loom.com – Ingyenes vagy fizetett videó képernyő mentések eszközölhetők vele (“nézd, így csináld, és elmutogatva a képernyőn)

Time tracker

clockify.me – időmérő eszköz, használata ingyenes vagy fizetett verzió is van

Toggl.com – time tracker

Chat -egyéni, csoportos

Slack – csoportos chattelést tesz lehetővé, csak jogosultsággal rendelkezők léphetnek be. Lehetővé teszi magánbeszélgetést illetve a csoportos társalgásokat is.  Mindenféle eszköz hozzá kapcsolható.

Skype – chat, videó, konferencia telefonos app és számítógépes app is létezik

Discord  – hang és szöveges chat, gamerek használják inkább, telefonon és számítógépen is működik.

Telegram – cloud alapú instant messenger és voice over IP szolgáltatás (mint a skype). App és windows applikáció is van, gondolom Mac is, de azokhoz nem értek

Todo list, project manager

Freedcamp – Online ingyenes vagy fizetett projekt management eszköz (én jobbnak találtam mint a basecamp.com fizetett verzióját, de az Avaza.com-nál is jobbnak tűnt)

Microsoft To Do – Task manager

Google Keep – gyors lista vagy jegyzet készítő, telefonos app és számítógépes böngészőben is használható

Trello listák, “panelek” és kártyák – nekem ez a cucc például nem jött be, de rengeteg más embernek igen

Egyéb

Teamviewer – telepíteni kell a cél gépre, de lehetővé teszi a gép távolról történő vezérlését.  Személyes használatra ingyenes. Amúgy drága.

Zapier – mindenféle applikáció összeköthető úgynevezett “zapp-ok” segítségével, ez kicsit komplexebb de igen hasznos lehet. (pl. web form képes adatot küldeni online excel táblázatba)

 

Hirtelen most ennyi jutott eszembe , ezekkel nagyjából mind dolgoztam. De ez még csak nem is  a jéghegy teteje, tengernyi app és mindenféle feladat megoldására van sokféle online megoldás. Ha még eszembe jut valami, frissítem a listát.