Hónap: 2019 február

Micsoda tolvajok


Movistar.

Vigyázni kell a Movistárral… ha nem vagy szemfüles, simán lenyúlnak még egy, akár több hónap számlát azután, hogy megszüntetted velük a szerződést. Mi januárban mondtuk le az összes szolgáltatást, szállítottuk vissza a felszerelést és kaptuk meg a választ, hogy minden rendben, majd a következő, teljes számlát is. Újabb telefon után megint “minden rendben” van… és kíváncsian várjuk, hogy kell- e még rendezni ugyanezt a szart.

0

Február 27-28


Mindjárt véget ért ez a hónap is. Elképesztő 🙂

Szerdán délelőtt elmentünk vásárolni, már kifogytunk minden kajából. Ezzel el is ment a délelőtt. Nem sokkal azután, hogy hazajöttünk, mindketten nagyon elálmosodtunk ami nagyon nem csoda, hiszen az előző éjszakákon hajnalig dolgoztunk mindketten, és inkább ledőltünk pihenni. Zember másfél én két és fél órát húztam le ezzel.

Délután enyhén matt volt a fejem, nem nagyon ment a meló 🙁 Nagy nehezen végül megembereltem magam és sikerült egy csöppet ráhúznom, de így is csak a minimálisat végeztem el a tegnap.

Ma délelőtt a maradék fa felvágásával kezdtük.

Mutatom a régi ajtónk keresztmetszetét.

Itt egy másik fotó, ugyanarról a “mesterműről” kicsit más szögből. A bal oldalon látható a vastagabb (kb 8mm) ajtó darab. Ez kérem a belső ajtó volt.  A  külső ajtó két nagyon vékony préselt lapból állt, egy vastagabb fakeretből és néhány távolságtartó lécből a két lap között. Ha egy óvodás kétszer nekimegy, valószínűleg képes lett volna minden további nélkül betörni.  Na de végre vége. Egy csomó hely felszabadult a rettenetes szobából, most, hogy végeztünk a fával.

Még két éjszaka és el is van égetve, utána meg a kályha is elkerülhet a szobából.  Felajánlottam az angol barátainknak, ha kell nekik, vigyék. Nagyon jó kályha, remekül működik, csak épp csúnya és nem akarjuk megtartani. Ha nem kell nekik, akkor kiteszem, hogy eladó és ha nem most, akkor majd ősszel valakinek csak kelleni fog.  Ha lenne egy hétvégi házam valahol a hegyekben, eszem ágában se volna eladni, de mivel nincs… nem fogok sok évig várni amíg esetleg lesz.

 

0

Dizájnerfail


Első ránézésre remek ötletnek tűnik… de tovább szemlélve, valami nem stimmel. Nagyon nem stimmel. Miféle mosógép ez? Van lyuk a közepén ahol a kagyló szifonja elfér? Ja nincs, a kagylónak még lefolyója sincs, de szerencsére van túlfolyója. A fenti dizájn szerint a vizet vagy kézzel kimered vagy mindig hagysz benne három ujjnyi koszos vizet.  (Képek innen)

0

Semmi lényeges


Tegnap óta nem sok történt. Durván kétoldali munka undorom van. A tegnap este valamit pötyögtettem a számítógépen, de csak úgy immel ámmal, mert muszáj volt. Nem volt kedvem semmi melóra se jelentkezni.  Nézegettem ugyan a munkákat, de egyikhez se volt kedvem, sokan nagyon nagy melót szeretnének kevés pénzért, másoknak meg teljesen irreális elképzeléseik vannak. Na mindegy apró cseprő munkák vannak, éhen halni nem fogunk.

Ezen kívül Zember ma az ablakok körül birizgálta a réseket. Nekem meg az volt a feladatom, hogy a létrát tartottam, jobban mondva a kis pehely súlyommal álltam a másik végén, nehogy megbillenjen, mert félig kilógott az ablakon. Mikor nem akrobatikázott akkor felolvastam neki a Factfulnes könyvből. Döbbenetes milyen dolgokat ír, hogy mennyi mindent látunk rosszul a “mai rettenetes világból” amiről szépen kiderül, hogy ahhoz képest mennyire rettenetes és borzalmas volt 50-100 évvel ezelőtt, most már nem is állunk olyan katasztrofálisan rosszul.  A nagy világtévedésekről szól – a “gazdag-szegény”, “fejlett és fejlődő” világról, kép ami mindenki fejében él, de már nagyon rég nem állja meg a helyét. Mert most már nagyjából 4 gazdasági szint van.

 

0

Factfulness


Megérkezett 🙂 Alig várom, hogy végigolvassam. Ma csak az bevezetőre jutott idő.  Itt lehet egy két visszajelzést olvasni a könyvről. (Magyarul még nem jelent meg)

 

 

0

Utálom…


Van ez a sarok kanapé, ami ággyá nyitható. A formájával nincs túl sok bajom, a színe meg szürke, tehát “elfogadható” a legtöbb helyen. Ellenben az agyvizem felfő amikor látom, hogy az extra “ágy” rész, ami általában rejtve van, az más színű, anyagú mint az ágy többi része. Kérdem én… MENNYIT spóroltak azzal, hogy ezt ilyen drapp maradékból gyártották le és nem a szürke vászonból amivel az ágy többi része burkolva van?  Ezt én nem venném meg, mert hát akkor is zavar ha csak akkor látom ha fél évente kinyitom az ágyat.

0

Ablak :)


Helyén van az utolsó ablak is!   Az első képen látható a szomszéd ablaka. Olyan volt a miénk is 🙂

Délután ezt a kupac fát fogjuk felaprítani és nagy részét valószínűleg a hétvége alatt elégetni:

A heti terv teljesítve, kissé ki vagyok fáradva, elszoktunk a komolyabb fizikai megterheléstől, de nagyon elégedetten létezek. Majd készítek egy fotót a kupacról is 😀 (ha el nem felejtem).

A nagy tisztogatás eredményeként a lenti raktárban is sokkal több hely van.

 

0

Csütörtöki lecsó


Ötlet merítés ügyileg rátaláltam a lakbermagazin.hu-ra és máris találtam olyant ami nagyon tetszik. Itt van például ez a lakás.  A zöld párnákat és a zöld ülő alkalmatosságot lecserélném valami egyéb színre, de az egész összhatás és a hangulat az jó. Ellenben minél többet nézem ezeket a lakásokat annál jobban eljut az agyamig a felismerés, hogy nekünk ilyen soha nem lesz, mindig csak a “szedett vetett” marad, mert hiába vannak ötletek, a megvalósításuk pénz és időm amiből jóval kevesebb jut.

Korán keltünk, ami nem volt könnyű tekintve arra, hogy mind a ketten hajnali négyig húztuk, utána meg nyolckor szólt az óra. Felcipeltünk egy adag gipszkartont, és délután a  maradék égetni való fadarabokat, léceket, ajtó kereteket is meg az új ablakot úgyhogy minden elő van készítve mára, a “nagy harci helyzetre”. A pénteki terv, hogy az ablakot lecseréljük és utána felaprítsuk az összes fát.

Ha ezt sikerül elvégezni, elégedett leszek ezzel a héttel, tekintve, hogy két napot muszáj volt menni.

És ha szerencsésen alakulnak a dolgok, jövő héten nekifoghatunk a gipszkartonokat felszerelni a konyhába, most már minden megvan hozzá.

0

Ikea Dagrun


Mérgelődtem egy sort az Ikeában kedden.. az EGYETLEN  féle fajta függöny aminek az anyaga és színe mellett az ára is megfelelt kikerült a forgalomból. A boltban találtunk még 1 darabot, és mikor megkérdeztük lesz-e még, van-e még, megmondták, hogy nincs, nem lesz ennek a terméknek vége.

Hazajöttem és gyorsan megnéztem, hogy más Ikeákban fellelhető-e. Franciaország, Magyarország és Románia is a lehetséges “beszerző” helyek közé tartozott és nagy bánatomra, mindenhol elfogyott ez a termék.

Ebayen kaptam három darabot eladót, elég drága. Egyet megrendeltem, a pasi vissza írt, hogy sorry, de csak egy darabja maradt és az sérült, nem tudja elküldeni, majd visszaadta a pénzt. A másiknál úgy szerepel, hogy van 5 darabja, meglátjuk ha el is küld egyet vagy a pénzt vissza…

Ah…. és mikor megvettük az első párat, volt olyan érzésem, hogy vegyük meg az összest. Csak hát Zember is paranoiázik, hogy minek megvenni most mikor még fél évig semmi szükségünk nincs rá…. És valahogy tényleg nem fordult meg a fejemben, hogy ezek csak időszakos termékek. Végül is igaza van az Ikeának, nem tarthatja ugyanazt a polcon évekig, csak hát na, én marhára nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan elfogy.

És a függöny az nálam egy nagyon kritikus probléma. Nem szeretem őket, de valamit muszáj tenni az ablakra alapon ezekkel kibékültem. A jelenleg fellelhető összes függöny szóba se jöhet. Plüss szerű anyag nem, műanyag tapintású anyag nem, tarka barka anyag nem, virágos nem, túlzott formák nem,  nagyon drága nem. És világos barna, drapp színen kívül semmi egyéb nem. Szóval hiába van tele az IKEA kék, rózsaszín, narancssárga, tarkabarka függönyökkel, nekem ezek NEM TETSZENEK.  Ja és azok se jöhetnek amelyeken ilyen idióta szövegek, szlogenek vannak “happy days”, “home” és a franc tudja micsoda szavakkal megrakott marhaságok. Fuck you hülye barom aki ezeket ráírja a függönyökre.

No és egy igen komoly kérdés 😀

Mi a “bevett szokás” függöny ügyileg? Mármint ha van 5 ablakod, ebből kettő  egy szobában és másik három külön külön, mi az általános “szabály”? Mindegyik szobában, minden ablakon ugyanaz a függöny vagy minden szoba más és más ? Nálam kötelezően mindegyik egyforma lesz, szóval inkább csak általános kérdésként érdekel a dolog 😀

0

Kicsi kocsi = hülye sofőr?


Komolyan mondom, igen ritkán látni kicsi kocsit amit a sofőrje vezetni is tudjon. Minél kisebb a kocsi, annál nagyobb idióta van a kormány mögött. Ha meg vezetni és esetleg parkolni is tud, akkor tutti nem az ő kocsija. Tiszta röhej, hogy a kamionosok a bazi nagy masinákat szépen sorba teszik, mindegyik párhuzamos a másikkal meg a vonalakkal, de a kicsi suttyók még akkor se tudnak megállni ha sok helyük van.

Ma hazaérünk. A lakás előtt szoktunk parkolni, hol itt hol ott ahol van hely. Most áll egy autó. Látszik, hogy nem parkolt rendesen, csak megállt. Kb másfél méterre a járdától van “félrehúzva”. Nem viccelek. Mellette egy kocsi nem fért volna el, csak úgy ha max lesúrolja az ő és a másik oldalon parkoló tükrét. Megálltam mögötte. És valahogy az alap jóérzésről feltételeztem volna, hogy piránda drága arrébb húz kb 15 centit, mert akkor én is legálisan elférek, nem állok a garázs előtt. De ez a majom meg se mozdult. Még csak jelét se adta annak, hogy érdekelné a dolog. Szerencsére tippeltem, hogy hamarosan elmegy a picsába, így amíg Zember kipakolt én vártam és csak csóváltam a fejem. Végül jött egy másik kocsi, aki NEM tudott elmenni miatta… és akkor se baszott rá. Megvárta amíg a valaki akit várt nagy kómotosan megérkezett, elrendezte a csomagokat, beszállt, megigazította még a rúzst és utána végül elindult én meg be tudtam állni a sárga vonalon túl… Katasztrófák. Komolyan.  Zember azt mondta, szerencsére nem vagyunk kő gazdagok, meg nincs valami nagy terepjárónk, elől vasakkal, mert ezt a libát biztosan eltolta volna fél méterrel odébb.

Néha annyira rosszul esnek ezek, el se tudom mondani. Tudjátok mikor van az az általános csömör, a kétoldali ember undor, az utálkozás, hogy ott bassza meg az összes idiótát a vihar, de tényleg egy öt percnyi jóindulat ha szorulna abba az idióta fejükbe, akkor talán még egy jó világ is lehetne. Mert ennek a picsának is csak annyit kellett volna tennie, hogy nem az utca közepén áll meg, és nem foglal el kettő darab parkoló helyet.

Én elfáradtam 42 körül. Szerintem ha megérem a nyolcvanat, egyedül vetem le magam a sokadikról, mert mire oda jutok rettenetes emberekkel lesz tele a világ.

0

Drukk kell ezerrel


Jött egy wizaires hírlevél miszerint új járatot indítanak, Castellon-Budapest között. Gyorsan be is léptünk és lefoglaltunk egy oda vissza utat julius 31-augusztus 28-ra. Az ár nagyon jó, kb 1/4-be került mint amennyiért most a másik járatokra lehet helyet kapni ebben az időszakban. Igaz, ez nem pont haza visz és valami busszal fogunk végül hazaérni, de hát ennyi pénzért ez nagyon jó megoldás lesz. Most várni kell, hogy a foglalás véglegesítve legyen, mert valami fura okból kifolyólag nem lehetett online fizetni csak banki átutalással.   Amúgy már le volt fújva a repülővel való menetel, és azt tárgyaltuk, hogy kocsival menjünk. A helyzet az, hogy én rettenetesen utálok repülni. A járaton ami hazavisz a jegy már  több mint 1000 euróba került volna kettőnknek és  akkor inkább kocsival megyünk. Az lehet, hogy 1200-ba kerül, de autózni és vezetni mindketten imádunk és már ki is néztük az útvonalat egy icipicit másfele mint amerre már voltunk. Lévén augusztus, nyugodtan kerülhettünk volna a hegyek fele – mhhmmm Pireneusok – és biztosan ismét csodás élményben lett volna részünk. Na de ezért az árért (kettőknek 200 oda vissza + busz) már  marad a repülőzés, csak végre lássam a foglalást véglegesítve.

Amúgy ez ideális eset. Ez a  reptér S. szomszédasszonytól kb 20 kilométerre van, sima és üres autópálya vezet arra fele. Megkérnénk őt, hogy vigyen ki, és hogy hagyjuk a kocsit nála, mert majd egy hónapig sok lenne a reptéri parkolóban, és valószínűleg ő lenne az aki utánunk jön. Ha ő nem tudja ezt megoldani, akkor megbeszéljók Si és M-el ugyanezt, ők is közel vannak, náluk is van hol parkolni az utcán, ház előtt a kocsit anélkül, hogy gond legyen belőle.

0