2019. február 21.

Ikea Dagrun

Mérgelődtem egy sort az Ikeában kedden.. az EGYETLEN  féle fajta függöny aminek az anyaga és színe mellett az ára is megfelelt kikerült a forgalomból. A boltban találtunk még 1 darabot, és mikor megkérdeztük lesz-e még, van-e még, megmondták, hogy nincs, nem lesz ennek a terméknek vége.

Hazajöttem és gyorsan megnéztem, hogy más Ikeákban fellelhető-e. Franciaország, Magyarország és Románia is a lehetséges “beszerző” helyek közé tartozott és nagy bánatomra, mindenhol elfogyott ez a termék.

Ebayen kaptam három darabot eladót, elég drága. Egyet megrendeltem, a pasi vissza írt, hogy sorry, de csak egy darabja maradt és az sérült, nem tudja elküldeni, majd visszaadta a pénzt. A másiknál úgy szerepel, hogy van 5 darabja, meglátjuk ha el is küld egyet vagy a pénzt vissza…

Ah…. és mikor megvettük az első párat, volt olyan érzésem, hogy vegyük meg az összest. Csak hát Zember is paranoiázik, hogy minek megvenni most mikor még fél évig semmi szükségünk nincs rá…. És valahogy tényleg nem fordult meg a fejemben, hogy ezek csak időszakos termékek. Végül is igaza van az Ikeának, nem tarthatja ugyanazt a polcon évekig, csak hát na, én marhára nem számítottam arra, hogy ilyen gyorsan elfogy.

És a függöny az nálam egy nagyon kritikus probléma. Nem szeretem őket, de valamit muszáj tenni az ablakra alapon ezekkel kibékültem. A jelenleg fellelhető összes függöny szóba se jöhet. Plüss szerű anyag nem, műanyag tapintású anyag nem, tarka barka anyag nem, virágos nem, túlzott formák nem,  nagyon drága nem. És világos barna, drapp színen kívül semmi egyéb nem. Szóval hiába van tele az IKEA kék, rózsaszín, narancssárga, tarkabarka függönyökkel, nekem ezek NEM TETSZENEK.  Ja és azok se jöhetnek amelyeken ilyen idióta szövegek, szlogenek vannak “happy days”, “home” és a franc tudja micsoda szavakkal megrakott marhaságok. Fuck you hülye barom aki ezeket ráírja a függönyökre.

No és egy igen komoly kérdés 😀

Mi a “bevett szokás” függöny ügyileg? Mármint ha van 5 ablakod, ebből kettő  egy szobában és másik három külön külön, mi az általános “szabály”? Mindegyik szobában, minden ablakon ugyanaz a függöny vagy minden szoba más és más ? Nálam kötelezően mindegyik egyforma lesz, szóval inkább csak általános kérdésként érdekel a dolog 😀