2019. február 26.

Semmi lényeges

Tegnap óta nem sok történt. Durván kétoldali munka undorom van. A tegnap este valamit pötyögtettem a számítógépen, de csak úgy immel ámmal, mert muszáj volt. Nem volt kedvem semmi melóra se jelentkezni.  Nézegettem ugyan a munkákat, de egyikhez se volt kedvem, sokan nagyon nagy melót szeretnének kevés pénzért, másoknak meg teljesen irreális elképzeléseik vannak. Na mindegy apró cseprő munkák vannak, éhen halni nem fogunk.

Ezen kívül Zember ma az ablakok körül birizgálta a réseket. Nekem meg az volt a feladatom, hogy a létrát tartottam, jobban mondva a kis pehely súlyommal álltam a másik végén, nehogy megbillenjen, mert félig kilógott az ablakon. Mikor nem akrobatikázott akkor felolvastam neki a Factfulnes könyvből. Döbbenetes milyen dolgokat ír, hogy mennyi mindent látunk rosszul a “mai rettenetes világból” amiről szépen kiderül, hogy ahhoz képest mennyire rettenetes és borzalmas volt 50-100 évvel ezelőtt, most már nem is állunk olyan katasztrofálisan rosszul.  A nagy világtévedésekről szól – a “gazdag-szegény”, “fejlett és fejlődő” világról, kép ami mindenki fejében él, de már nagyon rég nem állja meg a helyét. Mert most már nagyjából 4 gazdasági szint van.

 

Factfulness

Megérkezett 🙂 Alig várom, hogy végigolvassam. Ma csak az bevezetőre jutott idő.  Itt lehet egy két visszajelzést olvasni a könyvről. (Magyarul még nem jelent meg)