2019. február 28.

Micsoda tolvajok

Movistar.

Vigyázni kell a Movistárral… ha nem vagy szemfüles, simán lenyúlnak még egy, akár több hónap számlát azután, hogy megszüntetted velük a szerződést. Mi januárban mondtuk le az összes szolgáltatást, szállítottuk vissza a felszerelést és kaptuk meg a választ, hogy minden rendben, majd a következő, teljes számlát is. Újabb telefon után megint “minden rendben” van… és kíváncsian várjuk, hogy kell- e még rendezni ugyanezt a szart.

Február 27-28

Mindjárt véget ért ez a hónap is. Elképesztő 🙂

Szerdán délelőtt elmentünk vásárolni, már kifogytunk minden kajából. Ezzel el is ment a délelőtt. Nem sokkal azután, hogy hazajöttünk, mindketten nagyon elálmosodtunk ami nagyon nem csoda, hiszen az előző éjszakákon hajnalig dolgoztunk mindketten, és inkább ledőltünk pihenni. Zember másfél én két és fél órát húztam le ezzel.

Délután enyhén matt volt a fejem, nem nagyon ment a meló 🙁 Nagy nehezen végül megembereltem magam és sikerült egy csöppet ráhúznom, de így is csak a minimálisat végeztem el a tegnap.

Ma délelőtt a maradék fa felvágásával kezdtük.

Mutatom a régi ajtónk keresztmetszetét.

Itt egy másik fotó, ugyanarról a “mesterműről” kicsit más szögből. A bal oldalon látható a vastagabb (kb 8mm) ajtó darab. Ez kérem a belső ajtó volt.  A  külső ajtó két nagyon vékony préselt lapból állt, egy vastagabb fakeretből és néhány távolságtartó lécből a két lap között. Ha egy óvodás kétszer nekimegy, valószínűleg képes lett volna minden további nélkül betörni.  Na de végre vége. Egy csomó hely felszabadult a rettenetes szobából, most, hogy végeztünk a fával.

Még két éjszaka és el is van égetve, utána meg a kályha is elkerülhet a szobából.  Felajánlottam az angol barátainknak, ha kell nekik, vigyék. Nagyon jó kályha, remekül működik, csak épp csúnya és nem akarjuk megtartani. Ha nem kell nekik, akkor kiteszem, hogy eladó és ha nem most, akkor majd ősszel valakinek csak kelleni fog.  Ha lenne egy hétvégi házam valahol a hegyekben, eszem ágában se volna eladni, de mivel nincs… nem fogok sok évig várni amíg esetleg lesz.