Ikea finds…

KANELMOTT

Megtalálható a magyarországi és a Spanyol Ikeában de a Román nem árulja). Bambusz, nagyon jól néz ki, egyelőre nem tudom pontosan mire használnám, de beleszerettem és hű de nagyon kellene. Fogom lesni, ha megjelenik a Román vagy Spanyol Ikeában és akkor megrendelem magamnak. Addig is “félre van téve” a saját blogomon, mert annyi helyen nem tudom mentegetni, a végén én se tudom hogy melyik Ikeában található :))  Ár: 14,990. /29,99Eur.  Kissé borsós az ára, de ettől függetlenül (legalább is képen) nagyon szép.

VIMPELFISK

A fehér/bambusz kombináció egyelőre csak evőeszközökkel található meg úgy a magyar, mint a Spanyol és Román Ikeában.  A tűrkiz megtalálható csak tartóként. Nekem sajnos a tűrkíz nem jön be, így meg kell várnom amíg hátha hátha megjelenik a fehér változat is csak kosárként. Nem vennék egy szett evő eszköszt mert van elég csak azért, hogy legyen egy kosárkám.

Ezt nagyon szeretném előbb látni, kézbe fogni, mert eredeti funkciója helyett és  a nappaliba akarom távírányító tartónak 😀

GÅRDSBUTIK

A színe egy picit “meh”, jó lenne ha létezne világosabb kiadásban, a krém szín nem zavar csak ne lenne ennyire sötét.  Ez ideális megoldás lenne szennyestartónak a picike fürdőszobánkba, kicsit drágának tartom, de hát na… egyszer kell megvenni és megoldaná a gondom jó pár évig. Megtalálható a Spanyol és a Magyar Ikeában is. 8990FT/19,90 Euro.  Remélem állandó termék lesz, vagy legalább is addig amíg vissza nem megyünk kapható. Esetleg ha sok pénzem lesz, megrendelem és elpostázom Suzihoz. Nem hozatnám ide Romániába, mert innen ki is kell vinni még Spanyolországba és azért méretes darab, ha nem is túl nehéz.

RISATORP

Újabb kis tároló, afféle még nem tudom hova tenném, de nagyon tetszik. Irodában, konyhában is használható.  Spanyol (14,99 Euro), Magyar, Román Ikeában is  van.

VÅRARV – sorozat

Már régóta a favoritok listájában van, leginkább az asztalterítő és a futó a kedvencem, a másik kettőt nem biztos, hogy megvenném.

ROTBLÖTA

Tetszik, hogy nincsenek rajta számok 😀 illetve, hogy fa/fehér/fém, nagyon illik a lakásunkhoz.  34,99 euró, kicsit soknak tartom, és szeretném ezt is megnézni élőben. Még nem tudom pontosan hova tenném.

OLSERÖD – kisasztal.

Kanapé mellett lenne a helye, ha az ember valamiért elő akarja húzni. 39,99 áron “elviselhető”, bár nem kimondottan olcsó.  Ja még nincs kanapénk. És mire oda jutunk, hogy legyen, ki tudja milyen ötleteim lesznek de tetszik a maga egyszerűségében.

 

HOLMERUD

A kanapé mögötti részre képzelem el (a kanapénk a szoba közepén fog ücsörögni) . Pont így ahogy a képen látszik. Már javasolni is akartam Zembernek, hogy vegyük meg mikor otthon voltunk, de a nagy kiadások miatt nem forszíroztam a dolgot. 49.99 euró, de természetesen a képen látható módon kettő kell hozzá. Helyileg el kell férjen szépen. Remélem lesz mikor megint arra járunk és lesz pénzem megvenni is. Szeretem, hogy van benne egy kis “nem kimondottan sima kocka” megoldás. Természetesen talál színben a lakásunkhoz.

TYNGDLÖS

12,99 Euro. Szép, talál a lakásunkhoz, csak épp nem tudom hova tegyem, meg van egy hasonló 3 kis tányérkás szettem, fekete tálkákkal, bambusz alátéttel. De nagyon tetszik ez is.

RÖDEBY

A majdani kanapéra. Ha még lesz készleten mire kanapém is lesz 🙂 Nem vettem meg mert nem tudom milyen kanapét választunk majd.

Landskrona

A nyerő még mindig a Landskrona, és ezzel a halvány zöld színnel is szemezek mostanában, annak ellenére, hogy nem vagyok túl szín kedvelő, ez valahogy befér. Valahogy ez a zöld sokkal barátságosabbnak tűnik mint a szűrke. Az se csúnya és az is belefér bőven.  A többi kanapé nem igazán tetszik. Ennek jó a karfa mérete (nem bénán keskeny és nem bénán túl vastag), jó maga a kanap méret (240 széles, ennél több nem fér el egészségesen a szobánkban, van hozzá fotel is. Asztalnak

Ezzel a kettővel kombinálnám, méghozzá úgy, hogy a lábtartó dupla funkciót töltene be: vagy asztal vagy lábtartó. Az asztal részét úgy oldanám meg, hogy egy fából egy “tetőt” szerkesztenék rá, amit kedvünk szerint lehetne rátenni, hogy asztallá változzon, vagy a fal mellé tenni, hogy vissza vedledjen lábtartóvá.

TROTTEN

Ez a balkonra kerül majd, fémből van, épp, hogy elfér és ezt azt majd lehet tárolni benne.

Amiket már megszereztem és nagyon szeretek:

DVÄRGTALL

“Cuki kis bénaságok” kategória, amint megláttam, tudtam, hogy a konyhám egyik sarkába szeretném őket dísznek 😀 Megvettem őket, mosd dobozban várják a jobb és szebb napokat.

NÅLBLECKA

Jópofa kis polc, a konyhában fogja felváltani a valamivel nagyobb polcot. Amikor meg akartam venni Spanyolországban nem volt. Magyarországon se volt. Aztán megtaláltam Francia országban, még jó, hogy Lyssa és Steve onnan jött és elhozták nekem. Egyelőre a filctollaimat tárolom rajta. Szeretem.

HASTVISKARE

Nagyon  bevált 😀 Imádás ezerrel.

DAKSJUS

Itt van a szobánkban, ő is a szebb és jobb napokat várja. Nem szereltem össze, mert nem itt van a helye, hanem Spanyolországban, majd magunkkal visszük amikor oda jutunk. Ezt unokatesóm vásárolta meg Magyarországon,

CHILISTRÅN

Három darab van otthon, dobozban szépen. Szerintem jó kiegészítés lesz a DAKSJUS  mellé. A nappaliban lesz a helye, már tudom, hogy hol.

KOPPARBJÖRK

Ez is otthon várja  a haza érkezésünket, a bejárat környékén lesz “mindenféle” tartó. Megvettem, mert szerintem a sok fehér és világos szín között nagyon “ott lesz” a színbomba sárga.

Na s akkor itt vannak összegyűjtve, hogy ha majd keresgélem mit is akarok a lakásunkba, akkor ne kelljen hatvan hat helyről összekapkodni őket.  Nektek tetszik ezek közül valami?