Kávéfőző quest

Nem hittem volna, hogy egy egyszerű kávéfőző gép vásárlása ilyen komplex feladat lenne.  A bolt és a net tele tele van rondábbnál rondább idétlen formájú kapszulás gépekkel bár valószínűleg csak én vagyok vén de nem tudom értékelni ezeket a “dizájner” cuccokat. Egy dolgot tudtam meg a 2017-es kávéfőzőkről: 3 féle van. Olcsó és szar, olcsóbb és kapszulás, drága.

Legnagyobb választék a kapszulások között kereshető, mintha mindenki bedilizett volna és az előre dobozolt, adagolt kávékkal akarna csak élni. Nyilván a gyártok azt gyártják amire van kereslet és úgy néz ki a legtöbb vásárló ezeket az idétlen robot kutya formákat kedveli, ebből szinte minden gyártó gyárt. A következő képek csak úgy véletlen szerűen lettek összeválogatva azok közül a kávéfőzők közül, amelyek nekem NEM TETSZENEK és persze kapszulásak, úgyhogy ilyent nem fogok venni.

Az egyik boltban ahol voltunk a kb 2 drb presszó kávéfőző mellé jutott 7-8 ilyen “bigyó fejű” akármi és még egy adag “csöpögős” főző is.

Ma visszavittük a Phillips Saeco Poemia “Annyversary Edition”-t a boltba, és visszakaptuk a pénzt. Utána még nézelődtünk egy kicsit a kávéfőzők között de nem vettünk semmit.

Volt még egy Delonghi , ami úgy ahogy kinézett, de mivel a műanyagja annak is ugyanaz az “olcsó hús” típusú anyag volt mint ennek, hát inkább elköltöttük a pénzt kajára. A régi gépünk Delonghi volt és sokáig hűségesen szolgált, nem ellenszenves mint márka, de ez a modell eléggé gyenge minőségnek nézett ki.

Még nézelődtem a nete és bár találtam ezt a gépet, Delonghi Distintia ami nagyon tetszik kinézetre…és a neten is mindenki azt írja, hogy a kivitelezése hibátlan és csodaszép…nagyon sokan panaszkodnak arról, hogy sok gond volt a gépekkel, eleve hibásan lettek kiküldve vagy meghibásodtak pár hét után. Nincs elég visszajelzés, hogy  el lehessen dönteni ha tényleg bajok vannak a géppel vagy csak pechesek voltak azok a vásárlók akik elküldték a visszajelzésüket.  Ez valamivel drágább mint a Phillips volt, és egyelőre most fagyasztom a kávéfőző vásárlást.

Ha nyerek a lottón, akkor tudom milyen kávéfőzőt veszek 😀 Bosch-t. Csak ez kissé drága és még nem jött el az ideje, hogy ennyit kiadjak egy kávéfőzőre.