Kávéfőző quest


Nem hittem volna, hogy egy egyszerű kávéfőző gép vásárlása ilyen komplex feladat lenne.  A bolt és a net tele tele van rondábbnál rondább idétlen formájú kapszulás gépekkel bár valószínűleg csak én vagyok vén de nem tudom értékelni ezeket a “dizájner” cuccokat. Egy dolgot tudtam meg a 2017-es kávéfőzőkről: 3 féle van. Olcsó és szar, olcsóbb és kapszulás, drága.

Legnagyobb választék a kapszulások között kereshető, mintha mindenki bedilizett volna és az előre dobozolt, adagolt kávékkal akarna csak élni. Nyilván a gyártok azt gyártják amire van kereslet és úgy néz ki a legtöbb vásárló ezeket az idétlen robot kutya formákat kedveli, ebből szinte minden gyártó gyárt. A következő képek csak úgy véletlen szerűen lettek összeválogatva azok közül a kávéfőzők közül, amelyek nekem NEM TETSZENEK és persze kapszulásak, úgyhogy ilyent nem fogok venni.

Az egyik boltban ahol voltunk a kb 2 drb presszó kávéfőző mellé jutott 7-8 ilyen “bigyó fejű” akármi és még egy adag “csöpögős” főző is.

Ma visszavittük a Phillips Saeco Poemia “Annyversary Edition”-t a boltba, és visszakaptuk a pénzt. Utána még nézelődtünk egy kicsit a kávéfőzők között de nem vettünk semmit.

Volt még egy Delonghi , ami úgy ahogy kinézett, de mivel a műanyagja annak is ugyanaz az “olcsó hús” típusú anyag volt mint ennek, hát inkább elköltöttük a pénzt kajára. A régi gépünk Delonghi volt és sokáig hűségesen szolgált, nem ellenszenves mint márka, de ez a modell eléggé gyenge minőségnek nézett ki.

Még nézelődtem a nete és bár találtam ezt a gépet, Delonghi Distintia ami nagyon tetszik kinézetre…és a neten is mindenki azt írja, hogy a kivitelezése hibátlan és csodaszép…nagyon sokan panaszkodnak arról, hogy sok gond volt a gépekkel, eleve hibásan lettek kiküldve vagy meghibásodtak pár hét után. Nincs elég visszajelzés, hogy  el lehessen dönteni ha tényleg bajok vannak a géppel vagy csak pechesek voltak azok a vásárlók akik elküldték a visszajelzésüket.  Ez valamivel drágább mint a Phillips volt, és egyelőre most fagyasztom a kávéfőző vásárlást.

Ha nyerek a lottón, akkor tudom milyen kávéfőzőt veszek 😀 Bosch-t. Csak ez kissé drága és még nem jött el az ideje, hogy ennyit kiadjak egy kávéfőzőre.

Tovább is van....

Voltunk, jöttünk

Össze meg vissza

Kanapé

Comments are closed here.

Belépés

Archivum

Felíratkozás

Add meg az email címed, hogy feliratkozz a blogra és kapj értesítést az új bejegyzésekről.

Kategóriák

  • Filmek (48)
  • Fotó (33)
  • Helyek, Tájak (40)
  • Idiocracy (21)
  • Interweb (5)
  • Muzsika (37)
  • Világvége (19)
  • Visszaköszön a múlt (1)