Philips Saeco Poemia “Annyversary Edition” – hogy ez mekkora csalódás volt!

Kérem szépen közös karácsonyi ajándéknak egy Philips Saeco Poemia “Annyversary Edition” kávéfőzőt néztünk ki, ami a képeken igen jól nézett ki és ami az ár kategóriájában egy jó választásnak tűnt. Hiába is álmodozom  Bosch kávéfőzőkről azok messze meghaladják azt az összeget amit jelenleg kávéfőzőre elköltenék. Ma megyünk és visszakérjük a pénzünket, meg visszaadjuk a gépet.

Phillips Saeco Poemia "Annyversary Edition"

Az első ami erősen nagy csalódás az a műanyag alkatrészek minősége. A “siralmas” egyszerűen nem megfelelő jelző. A víztartály teteje csak “oda van téve” semmiféle mechanizmus ami biztosítaná, hogy az ott is marad, ha csak elmész mellette és véletlen hozzáérsz akkor a tető megmozdul.

A csupor tartó rész is csak “rá van hányva” a másik műanyagra, semmiféle halvány kis mechanizmus amivel éreznéd, hogy a helyén van. A fém rácsnak mintha nem lenne megfelelően kialakítva a sánc ahova be kell helyezni, azt is két három próbálkozás után sikerül pontosan a helyére tenni, úgy fityeg az egész. Nincs automatikus kikapcsolója, de ezzel tudnék élni, ellenben a kapcsoló gomb HÁTUL és alul van, teljesen elérhetetlen, avagy minden alkalommal, hogy ki akartam kapcsolni a gépet, megmozdult a víz tartály teteje vagy a pohár tartó rész. És hiába lehet elvenni a rácsos-kávé felfogó részt, kb 5 mm hiányzik ahhoz, hogy egy nagy csuporba lehessen a kávét felfogni.

Oh well, ezzel is tudnék élni, de a szar műanyagok kiverték a biztosítékot. Ezt meg is írtam a honlapjukon, mert lehet a terméket ratingelni, de természetesen a rossz visszajelzés nem kerül ki a honlapra 😀 (“nem megfelelő visszajelzés” címen kitörölték, pedig becs szóra semmi olyan minősítést, hogy “szerintem ez szar” nem írtam 😀

Na sebaj, ma összecsomagoljuk és visszakérjük a pénzünket.

Egy kép… emlékül, hogy volt ilyenünk.

Comments are closed.